Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Záviny, rolády | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka |
štrúdľové cesto - vid prípravu v rubrike pre začiatočníkov, Plnka: 500 g čerstvých vykôstkovaných, umytých a odkvapkaných višní, 100 g studeného, pokrájaného masla, rozpustené maslo na potretie, 150 g mletého maku, 150 g kryštáľového cukru, práškový cukor na posypanie štrúdle
Na cesto nasypeme mletý mak a vykôstkované višne. Posypeme kryštáľovým cukrom. Pokladieme pokrájaným maslom. Okraje cesta z bokov preložíme kúsok cez náplň. Pomocou obrusu štrúdľu zrolujeme a prenesieme spojom dole na plech vystlaný pečiacim papierom. Potrieme rozpusteným maslom. Pečieme v trúbe vyhriatej na 160 stupňov 45 minút. Ešte teplú štúdľu potrieme znovu rozpusteným maslom. Vychladnutú štrúdľu pokrájame na porcie. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
Zdroj: takto robila štrúdľu moja mama. Tip: môžeme pripraviť aj z čerešní.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Podobný recept mám od paní Zázvorkové- známé herečky která už není mezi námi.
toto milujem!!!!!+1,ale dala by som aj viac
...štrúdľu som nikdy nerobila...vždy len závin z lístkového cesta...naozaj vyzk´úšam...