Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá | |
Čas prípravy: 30 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
1000 g očisteného karfiolu, 100 g údenej slaniny, 200 g strúhaného údeného syra, 250 ml kyslej smotany, 100 g polohrubej múky, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, maslo a strúhanka na vymazanie a vysypanie pekáča, maslo na zapekanie, voda
Ružičky karfiolu uvaríme v osolenej vode do polomäkka a scedíme ho. Necháme odkvapkať a vychladnúť. Slaninu pokrájame na prúžky. Pekáč vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. V miske vyšľaháme kyslú smotanu s vajcami a múkou. Primiešame syr,mleté čierne korenie a posekanú petržlenovú vňať. Dosolíme podľa chuti. 50 g syra si odložíme bokom. Do pekáča urovnáme karfiol v jednej vrstve a posypeme ho prúžkami slaniny. Zalejeme vaječno - syrovou zmesou. Posypeme zvyšným syrom a pokladieme malými, tenkými plátkami masla. Zapečieme v trúbe do červena. Podávame so zemiakovou kašou, petržlenovými zemiakmi a so zeleninovým šalátom alebo zeleninou na kyslo.
Zdroj: takto ho pripravujeme u nás doma.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Zajímavé, květák mám doma, zítra ho vyzkouším.
Simonka, len vyskúšaj a daj vedieť, ako chutilo?
karfiol mám koupený a tak to hezky vyzkouším+1
Ivanka, nehnevám sa. Text opravujú naši moderátori.
Tak to je zvláštneJa sa určite nechcem hádať kvôli nejakému písmenku,len som si pozerala všetky tvoje recepty a je to pod sebou,raz "madarský",raz "maďarský" tak mi to prišlo také zvláštne.Možno to opravil niekto iný,neviem presne ako to tu funguje.Ale už rozumiem,dúfam,že sa nehneváš
Ivanka, preto, lebo slovenská klávesnica môjho počítača nemá písmeno "d" a "D" s mäkčeňom. ...a ani samostatný mäkčeň... spokojná? Netráp sa našou výrobou.
No prečo nenapíšeš Maďarský?To "D" som chcela iba zdôrazniť
Ivanka, nerozumiem Tvojej otázke. Názov receptu je napísaný správne: Madarský zapekaný karfiol. Nie je tam nijaké - citujem: MA"D"arský" - ako si uviedla na začiatku Tvojej otázky a na konci Tvojej otázky je - "tak prečo madarský???" Upresni svoju otázku tak, aby bola zrozumiteľná! Dakujem.
Hľadám nejaký neobvyklý recept na karfiol,väčšinou len vysmážam a tento vyzerá dobreAle už dávnejšie som sa chcela opýtať-prečo Ma"D"arský?Nejak mi to stále "vadí" keď čítam názvy...nič v zlom,ale interpunkciu používaš,tak prečo madarský???