Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Ryby | |
Čas prípravy: 30 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
600 g zubáča (candáta), 150 g hríbov, 2 PL masla, 1 PL polohrubej múky, 1 väčšia cibula, sladká mletá červená paprika, soľ, petržlenová vňať, 250 ml sladkej smotany, prípadne zelená alebo červená čerstvá zeleninová paprika
Candáta vypitveme, umyjeme, stiahneme kožu a nakrájame na porcie. Hlavu a odpad vyvaríme v malom množstve osolenej vody. Na masle orestujeme na jemno pokrájanú cibuľu s hríbami. Pridáme papriku a spolu podusíme. Podlejeme rybím vývarom. Akonáhle hríby zmäknú, prilejeme sladkú smotanu, rozhabarkovanú s múkou a povaríme. Porcie candáta vložíme do zapekacej ohňovzdornej misy, dobre vymazanej maslom. Prelejeme omáčkou a pečieme v trúbe. Hotový pokrm posypeme nasekanou pettržlenovou vňaťou alebo nasekanou zelenou paprikou. Podávame so zemiakmi.
Zdroj: recept pochádza z Madarska.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.