Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá | |
Počet porcií (kusov): 4 |
1000 g karfiolu, 250 ml kyslej smotany, 100 g údenej slaniny, 2 vajcia, 100 g strúhaného údeného syra, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, voda, olej, 5 PL hladkej múky, maslo, strúhanka
Malé ružičky karfiolu uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Urobíme si zásmažku z oleja a múky. Nariedime ju kyslou smotanou a vývarom z karfiolu. Povaríme na hustú omáčku. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a posekanou petržlenovou vňaťou. Do vychladnutej omáčky vmiešame žltky a tuhý sneh z bielkov. Nákypovú formu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Uložíme do nej uvarené ružičky karfiolu, ktoré posypeme na kocky pokrájanou slaninou. Zalejeme omáčkou a upečieme v trúbe. Každú porciu posypeme strúhaným syrom. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Zdroj: vlasný recept. Typ: miesto slaniny môžeme použiť šunku a akýkoľvek iný strúhaný syr.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Musím nákyo vyzkoušet, bude to zase něco jiného.