Viac ako  4 000  receptov

Moje rizoto

Moje rizoto
nahoru
Moje rizoto Moje rizoto
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bravčové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: asi 2 hod.
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

Bravčové mäso (stehno alebo plecko),2 mrkvy,1/4 zeleru,1 cibuľa,1 pór,hrášok,1 kocka bujónu,soľ,mleté čierne korenie,mletá paprika,2 šálky ryže

Postup

Na oleji si osmažíme cibuľku a pór,pridáme pokrájané mäso a chvíľu podusíme.Mrkvu a zeler nahrubo nastrúhame a pridáme k mäsu.Keď zelenina pustí šťavu,pridáme hrášok,bujón a koreniny.Dusíme asi pol hodinu.Podľa potreby podlievame,aby mala zmes dosť šťavy.Nakoniec pridáme navrch ryžu,ktorá musí byť ponorená do šťavy a dusíme znova asi pol hodinu,kým je ryža mäkká,občas premiešame.Podávať môžeme posypané syrom,s kečupom,alebo zeleninovým šalátom.

Poznámka

Rizoto som už skúšala na rôzne spôsoby,ale odkedy som natrafila na tento recept,už inak nerobím.Chutí celej rodine,dokonca aj tým,ktorí ryžu nemajú radi :-)

Autor Autor: (Ivana Slováková)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Moje rizoto"

autor: Ivana79
vložené: 14. 06. 2010 16:25:54  nahlásiť  reagovať
 

Jani a Miška-súhlasímsmajlikRaz som bola na exkurzii v podniku,kde vyrábajú mäsové výrobky a všade tam behali myši,takže naozaj nevieme čo všetko je pomleté v párkoch a salámochsmajlikAle to by sme už naozaj nemohli jesť nič.Bujón dodá jedlu príjemnú chuť,občas ho dávam aj do omáčok a polievok.Niekedy si urobím aj domáci.Tiež si myslím,že to nie je nič také hrozné,ale kto nechce,bujón vynechásmajlik

autor: michsamant
vložené: 14. 06. 2010 14:56:47  nahlásiť  reagovať
 

Ja tiez obcas pouzijem bujon, nedrzim mrazeny vyvar a ak potrebujem viac nieco ochutit a nechcem vsade davat chilli a gram masala, tak pouzijem bujon. A sme uplne v pohode smajlik

vložené: 14. 06. 2010 14:51:11  nahlásiť  reagovať
 

Já s bujónem, masoxem vařím denně. Znám lidi, co ho dávají i do špenátu a zelí. Myslím si, že v dnešní době jsme mnohdy nuceni jíst větší svinstva a ani o tom nevíme. Nějaký bujón nám už tolik neublíží. Když si uvědomím, že jíme vajíčka od slepic, co neznají noc ani den, dýcháme ostravský vzduch, no, našlo by se určitě mnohem víc škodlivých věcí. Myslím, že bychom nemohli jíst nic. Ode mne rozhodně za plus!!smajliksmajliksmajlik

autor: Ivana79
vložené: 13. 06. 2010 11:52:38  nahlásiť  reagovať
 

Ibi,viem že bujón moc zdravý nie je,ani ho moc často nepoužívam,ale ako píšeš,v tomto prípade je tam ozaj nutný,inak by to nebolo onosmajlikTen hrášok...záleží na tom,či dáš čerstvý,samozrejme,že v zime dávam mrazený alebo z konzervy,takže to už si každý vie odhadnúť koľko ho treba variť.Ja si mrazím vlastný hrach zo záhrady,iba ho ovarím,takže je dosť tvrdý a kludne sa môže variť aj pol hodinu.

vložené: 13. 06. 2010 11:45:32  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka, ja zásadne varím z čerstvých surovín. Nevarí sa potom ten hrášok trošku dlho? V danom prípade som nad bujonom "privrela" oči. Výsledná chuť musí byť vynikajúca.smajlik

autor: Ivana79
vložené: 13. 06. 2010 11:40:10  nahlásiť  reagovať
 

Ďakujem za bodysmajlik,je fakt výborné,ten bujón a šťava z tej nastrúhanej zeleniny tam urobia skvelú chuť.Preto už nedávam mrazenú ani pokrájanú zeleninu,vtedy neni tak chutné.

autor: michsamant
vložené: 13. 06. 2010 11:36:27  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

vložené: 13. 06. 2010 11:29:16  nahlásiť  reagovať
 

Toto musím vyskúšať! +2smajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 13. 06. 2010 11:05:29  nahlásiť  reagovať
 

To vypadá dobřesmajliksmajliksmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz