Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: asi 2 hod. | |
Počet porcií (kusov): 4 |
Bravčové mäso (stehno alebo plecko),2 mrkvy,1/4 zeleru,1 cibuľa,1 pór,hrášok,1 kocka bujónu,soľ,mleté čierne korenie,mletá paprika,2 šálky ryže
Na oleji si osmažíme cibuľku a pór,pridáme pokrájané mäso a chvíľu podusíme.Mrkvu a zeler nahrubo nastrúhame a pridáme k mäsu.Keď zelenina pustí šťavu,pridáme hrášok,bujón a koreniny.Dusíme asi pol hodinu.Podľa potreby podlievame,aby mala zmes dosť šťavy.Nakoniec pridáme navrch ryžu,ktorá musí byť ponorená do šťavy a dusíme znova asi pol hodinu,kým je ryža mäkká,občas premiešame.Podávať môžeme posypané syrom,s kečupom,alebo zeleninovým šalátom.
Rizoto som už skúšala na rôzne spôsoby,ale odkedy som natrafila na tento recept,už inak nerobím.Chutí celej rodine,dokonca aj tým,ktorí ryžu nemajú radi :-)
Autor: Ivana79 (Ivana Slováková) | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Jani a Miška-súhlasímRaz som bola na exkurzii v podniku,kde vyrábajú mäsové výrobky a všade tam behali myši,takže naozaj nevieme čo všetko je pomleté v párkoch a salámochAle to by sme už naozaj nemohli jesť nič.Bujón dodá jedlu príjemnú chuť,občas ho dávam aj do omáčok a polievok.Niekedy si urobím aj domáci.Tiež si myslím,že to nie je nič také hrozné,ale kto nechce,bujón vynechá
Ja tiez obcas pouzijem bujon, nedrzim mrazeny vyvar a ak potrebujem viac nieco ochutit a nechcem vsade davat chilli a gram masala, tak pouzijem bujon. A sme uplne v pohode
Já s bujónem, masoxem vařím denně. Znám lidi, co ho dávají i do špenátu a zelí. Myslím si, že v dnešní době jsme mnohdy nuceni jíst větší svinstva a ani o tom nevíme. Nějaký bujón nám už tolik neublíží. Když si uvědomím, že jíme vajíčka od slepic, co neznají noc ani den, dýcháme ostravský vzduch, no, našlo by se určitě mnohem víc škodlivých věcí. Myslím, že bychom nemohli jíst nic. Ode mne rozhodně za plus!!
Ibi,viem že bujón moc zdravý nie je,ani ho moc často nepoužívam,ale ako píšeš,v tomto prípade je tam ozaj nutný,inak by to nebolo onoTen hrášok...záleží na tom,či dáš čerstvý,samozrejme,že v zime dávam mrazený alebo z konzervy,takže to už si každý vie odhadnúť koľko ho treba variť.Ja si mrazím vlastný hrach zo záhrady,iba ho ovarím,takže je dosť tvrdý a kludne sa môže variť aj pol hodinu.
Ivanka, ja zásadne varím z čerstvých surovín. Nevarí sa potom ten hrášok trošku dlho? V danom prípade som nad bujonom "privrela" oči. Výsledná chuť musí byť vynikajúca.
Ďakujem za body,je fakt výborné,ten bujón a šťava z tej nastrúhanej zeleniny tam urobia skvelú chuť.Preto už nedávam mrazenú ani pokrájanú zeleninu,vtedy neni tak chutné.
Toto musím vyskúšať! +2
To vypadá dobře+1