Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá |
Cesto : 500 g polohrubej múky, 250 ml vlažnej vody, 3 lyžice oleja, soľ
Bryndzová plnka : 250 g bryndze, kaša zo 6 zemiakov, 1 nadrobno narezaná na tuku osmažená cibuľa, trocha mletej papriky Tvarohová plnka : 500 g tvarohu, 3 žĺtky, 100 ml mlieka, 1 lyžica hladkej múky, soľ
Cibuľová plnka : 4 cibule narezané na drobno, 4 nasekané na tvrdo uvarené vajcia, 1 lyžica kôpru, 1 lyžica petržl. vňate, čierne korenie, soľ
Cesto vypracujeme, rozdelíme na 5 dielo a všetky vyťahujeme na rovnako veľké tenké obdĺžniky ( ako na závin ). Necháme prikryté na teple 10 min odpočinúť, potom každú časť pokvapkáme maslom a obdĺžniky uložíme na seba. Navrch rozložíme plnku, zrolujeme a na okrajoch zahneme. Potrieme maslom a vajíčkom a upečieme. Upečenú plečintu opäť potrieme maslom.
Plečinta je moldavský piroh, ktorý sa podáva teplý až horúci. Plní sa jednou z uvedených plniek.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.