Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 30 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
4 bravčové rezne - použila som vykostené karé /kotlety/, 2 veľké cibule, 6 veľkých strúčikov cesnaku, malý kúsok slaniny, korenie na pečené mäso, mletý koriander, 2 cm čerstvého zázvoru, 1 celá sušená červená štipľavá paprika, 1 CL sladkej mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, 2 CL horčice, olej
Rezne naklepeme a posypeme korením na pečené mäso, mletým koriandrom a necháme odstáť. Cibuľu nakrájame na tenké polmesiačiky a slaninu na kocky. Cesnak, zázvor a štipľavú papriku pokrájame na drobno. Na rozpálenom oleji sprudka opečieme plátky mäsa a až teraz ich osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Opečené mäso vyberieme na tanier. Na oleji restujeme cibuľu so slaninou. Ked zmäkne, pridáme štipľavú papriku, cesnak, zázvor a chvíľu restujeme spolu. Primiešame sladkú mletú červenú papriku a podlejeme trochou vody. Vložíme opečené rezne a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Podávame s tarhoňou, ktorú prelejeme šťavou.
Zdroj: rodinný recept.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ivanka Ch, mnohokrát dakujem za všetky Tvoje hodnotenia u jednotlivých receptov - veľmi ma potešili
Dievčence, dakujem za bodíky.
Ibola díky moc za vysvětlení.
Tarhoňa je typická madarská cestovina tvaru drobných guliek. Podáva sa k mäsu na šťave. Vyrába sa po domácky a priemyselne. Pripravuje sa varením alebo opečením na tuku a dusením, podobne ako ryža. Navyše sa zvyknú do nej pridávať zemiaky v malom množstve, pokrájané na veľmi malé kocky. Môže sa posypať posekanou petržlenovou vňaťou. Cas prípravy je pomerne krátky.
co je tarhoňa?ještě jsem to nejedla,ale vypadá to dobře.+1
bodik ibolya, tarhonu varis vo vode ako ine cestoviny alebo ju dusis na sposob rizota ten druhy variant mam velmi rada a takuto tarhonu mozem aj bez masa
Hneď ukladám na vyskúšanieJa varím tarhoňu dosť často,ale myslím že k tomuto by sa hodilo aj pyré alebo ryža
Ibi,tarhoňu jsem asi ještě nejedla.To je nějaká těstovina?Řízeček s omáčkou bude dobrota+1fotečka super