Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Kysnuté - Záviny, rolády | |
Počet porcií (kusov): 2 záviny |
500 g hladkej múky Extra špeciál 00, 100 g masla, 100 g práškového cukru, kryštáľový cukor, 30 g droždia, 250 ml mlieka + podľa potreby, 1 vajce do cesta, 1 vajce na potretie závinu, kakao, olej, štipka soli
Cesto si pripravíme ako pri škoricovom kysnutom závine. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na pomúčenej doske. Hojne posypeme kakaom, kryštáľovým cukrom a pokvapkáme 3 PL oleja. Zvinieme a záviny prenesieme na plech s pečiacim papierom. Necháme ešte 20 minút podkysnúť a potrieme rozšľahaným vajcom.Pečieme v trúbe vyhriatej na 160 stupňov 30-45 minút do zlatožlta. Vychladnutý závin pokrájame na 1,5 cm plátky. Podávame k čaju alebo ku káve.
Zdroj: takto piekla kakaový závin moja babička.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Znám to, ale tady jsou další dva mě neznámé způsoby. Oba vyzkouším.
No Miško ten se Ti povedlpro Ibi +4a pro Tebe bohužel nicale máš ho superteď na to hledím to je jak rohlík XXXL
Moja stará mama,Miška, to potierala na povrchu olejom, ale ja som už modernejšia. Dakujem za fotku. Milenka, ten nápad potirania s mliekom a rumom, to je super!
ja potieram zase mliekom v ktorom je aj rum
Ibi, robila som dnes zavin. Cesto robim ako ty, len kolacik potieram tym maslom, nie vajickom, tak ti pridavam fotku na ukazku Ked vychladne pridam aj nakrajane kusky.
Hmm, úplně stejný jak český
Miška, skúsim, ako si napísala.
Ja cesto potriem tenkou vrstvou džemu, obyčajne marhuľovým, posypem kr. cukrom a hojne kakaom. (Asi 3 PL a 3 PL)Z džemu, cukru a kakaa sa počas pečenia "uvarí" veľmi chutná plnka, je to šťavnatejšie...synovi som musela piecť každý týždeň, k tomu hrnček kakaa a bol v siedmom nebi.
zaviny milujem..maminka ma naucila nie poliat kakao olejom ale mliekom a kolac pred pecenim popicham a potriem poriadne maslom a aj ked sa dopecie znova poriadne potriem maslom...fakt je to vyborne, skus to niekedy Ibi.
Tento koláč zbožňuje môj priateľ,tiež ho piekla už babka,mama aj moja budúca svokra.Je výborný