Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Cestoviny | |
Počet porcií (kusov): 4 |
300 g hrubej múky, 2 vajcia, soľ, voda, olej, 1 malá cibuľa, petržlenová vňať
Z múky, vody a vajec zamiesime tvrdé cesto. Postrúhame ho na plech a dáme usušiť do mierne vyhriatej trúby. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom posekanú cibuľu. Pridáme usušenú tarhoňu a opražíme dočervena. Zalejeme horúcou vodou tak, aby siahala 1 cm nad tarhoňu. Osolíme, premiešame a prikryjeme pokrievkou . Dusíme v trúbe do mäkka. Podávame k mäsu na šťave.
Zdroj:rodinný recept.Usušenú tarhoňu si môžeme urobiť do zásoby. V obchodoch dostať hotovú tarhoňu v tvare malých guličiek, ktorú stačí povariť v osolenej vode 4-5 minút. Domáca tarhoňa , ktorú pripravíme na tuku dusením ako ryžu, je však oveľa chutnejšia.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
evi presne, tak, fotka je rozmazana, ale myslim, ze si tam gulicky, nie struhance. a dokonca tu ma dalsi taky recept, kde su tie gulicky zretelnejsie
Tož ona jí koupila a nám tu klíny valila
tak s tou tarhonou to nie je tak, ako nam tu pani meszarosovabolya prezentovala
http://varecha.pravda.sk/recepty/madarska-dusena-t...
tarhona sa vyraba pretlacanim cez oka sita.
Evi, ja túto domácu tarhoňu (strouhání) pre tento prípad tiež suším v rúre, aj ju nechám trošinku zružovieť - strážim. Robím do zásoby, potom hodím na olej a ďalší postup, ako s ryžou. Nevarím v rúre, ale na platni - rozptyľovači plynu. (mamka niekedy prihodila aj papriku a paradajku, ja to nemusím)
Strouhání do polievky nedávam do rúry, tiež robím do zásoby a vhadzujem do polievok. Keď boli deti malé, volali to "bobky".
Obchodnú tarhoňu, slovenskú ryžu tiež dávam na olej, osmahnem a až potom zalejem vriacou vodou. Myslím, že je chutnejšia ako iba uvarená vo vode.
Evička, ak sa tarhoňa vyrába doma, je taká, ako popisuješ. Správne sa má sušiť v trúbe, ale ja v tom nevidím zásadný rozdiel. Rozdiel vidím skôr medzi doma pripravenou a kupovanou v obchode.
Ibi,já taky děkuji.Připomíná mi to strouhání do polévky co dělala babi,bylo to nudlové těsto,nastrouhala a usušila+2
Simonka, dakujem. Viacerým, ktorí sa pýtali, čo je tarhoňa a ako sa pripravuje - som to chcela týmito receptami vysvetliť.
Iboly,děkuji moc receptík si ukládám a vyzkouším+1