Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Počet porcií (kusov): 4 |
250 g šampionov, 1 veľká hrsť sušených dubákov, 1500 ml mäsového vývaru /prípadne slepačí bujon/, 1 cibuľa, maslo, olej, voda, 250 ml sladkej smotany, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, posekaná zelená vňať jarnej cibuľky
Dubáky namočíme na 30 minút do teplej vody. Na oleji s maslom orestujeme posekanú cibuľu so šampionmi, pokrájanými na plátky. Osolíme a posypeme mletým čiernym korením. Pridáme celé strúčiky cesnaku. Podlejeme trochou vody a dusíme do odparenia tekutiny. Pridáme namočené dubáky aj so šťavou a zalejeme horúcim vývarom. Varíme, kým huby nezmäknú. Niekoľko pekných húb odložíme bokom. Rozmixujeme do hladkého pyré ponorným mixérom. Do sladkej smotany pridáne niekoľko polievkových lyžíc polievky, aby sa vyrovnali teploty. Primiešame do polievky a chvíľu povaríme. Na tanieri zdobíme odloženými plátkami húb a posekanou cibuľovou vňaťou.
Zdroj: rodinný recept.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
....houbovku jsem sežral na
posezení
tak polievocka sa podarila a je super dakujem za recept :)
noo ja uz ju varim tak dam vediet ako chutila milujem hribiky
Ibi,hned je receptík hezčí s fotečkouto je super+1
S hřibami+1Ibi,hledím na to,Ty už fotíš