![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Predjedlá |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
1 balenie lístkového cesta, 500 g malých šampionov, 1 baklažán, 1 zväzok jarnej cibuľky, olivový olej, sušené paradajky, soľ, mleté čierne korenie, 250 g cherry paradajok, čerstvá bazalka
Z lístkového cesta vykrojíme kruhy požadovanej veľkosti. Z vykrojených kruhov vyformujeme košíčky tak, že prstami nadvihneme okraje cesta po obvode. Na oleji orestujeme jarnú cibuľku pokrájanú na kolieska a šampiony pokrájané na šrvrťky. Osolíme ich a okoreníme. Ked sa úplne odparí tekutina, pridáme baklažán, pokrájaný na malé kocky. Baklažán zmäkne behom niekoľkých minút. Posypeme sušenými paradajkami a nakrájanými cherry paradajkami a vypneme oheň. Do každého košíčka dáme na dno po dva kusy lístkov čerstvej bazalky a udusenú zeleninovú zmes. Pečieme v trúbe vyhriatej na 200 stupňov 20 minút. Podávame ako predjedlo s pita chlebom alebo čerstvým pečivom.
Zdroj: recept je zo židovskej kuchyne.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Načo je k tomu chlieb alebo pečivo,keď je tam lístkové cesto ?
Mooc to chutnalo taťkovi i synovi. Mám úplně stejné talíře.
Pěkný košíček,to se mi líbí+1