Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Iné mäso |
Cesto : 1 kg polohrubej múky, vody podľa potreby ( asi 500 ml ), 2 lyžičky soli
Barania plnka : 300 g vareného mletého baranieho mäsa, 2 narezané cibule opražené na 1 lyžici masla, čierne korenie, soľ
Z múky, soli a vody urobíme cesto. Vody dáme toľko, aby sme mohli vypracovať cesto trocha mäkšie ako na rezance. Z cesta si urobíme malé tenké placky ( priemer asi 10 cm ). Prvú placku opečieme na panvici po oboch stranách. Druhú opečieme po jednej strane, otočíme ju, na opečenú stranu položíme plnku, zakryjeme prvou opečenou plackou, dáme opäť plnku, na ňu surovú placku a všetky placky naraz obrátime, takže surová je naspodu a navrchu je opečená. Dáme plnku, položíme surovú placku a znovu všetky obrátime. Takto pokračujeme ďalej. Správna jupka má mať 12-14 vrstiev. Hotovú jupku pomastíme maslom. Podávame s čajom.
Jupka je uzbecký piroh s mäsom. Smaženie jupky je veľmi zaujímavé a neobvyklé.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
bara: a čo keby si sa išla vyšantiť inde ? Tvoja neomylnosť ťa predurčuje na veci vysoko nad Zemou.
toto je kategoria BEZMASITE JEDLA!! takze to tu nema co robit..
Jupka sa reže ako torta, každý zje, koľko chce. Nekonzumuje sa s ničím, ale podáva s čajom.
Je to uzbecké jedlo.
Jedna porcia = jedna taká "tortička"? A zaujímalo by ma, s čím sa to konzumuje, ešte aj s nejakou omáčkou? A či to krájajú na výseče ako tortu? Veľmi zvláštny recept!+