Viac ako  4 000  receptov

Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát

Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát
nahoru
Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Šaláty
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

1 väčší baklažán, niekoľko cherry paradajok, 1 stredne veľká cibuľa, 1 malá červená štipľavá paprika, 1-2 strúčiky prelisovaného cesnaku, olivový olej, ocot, 2 PL hustej paradajkovej šťavy, soľ, kryštáľový cukor

Postup

Baklažán nakrájame na štvrťky a potom na tenké plátky. Ostatnú zeleninu pokrájame na kocky, cherry paradajky na štvrťky a štipľavú papriku nadrobno. Zeleninu orestujeme na oleji do mäkka, osolíme, okoreníme prelisovaným cesnakom,a scedíme ju z oleja. Dáme do veľkej šalátovej misy. Pridáme paradajkovú šťavu. Dochutíme cukrom a octom. Poriadne premiešame. Podávame dobre vychladený k pečenému mäsu.

Poznámka

Zdroj: recept je zo židovskej kuchyne Izraelu.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát"

vložené: 19. 06. 2010 13:39:41  nahlásiť  reagovať
 

Magdalénka, šupka nebola vôbec žuvačková.smajlik

vložené: 19. 06. 2010 13:16:58  nahlásiť  reagovať
 

Baklažán som nešúpala, ani nesolila a nenechávala som ho "vypotiť". Len som ho krájala na štvrťky a potom na plátky, ako bolo v recepte uvedené. Bol krehký, ale mäkký. Solila som ho až pri opekaní. Pre istotu som ho ešte v surovom stave ochutnala, aj ked bol mladučký. Nebol horký a šalát bol vynikajúci.smajlik

autor: michsamant
vložené: 19. 06. 2010 13:06:57  nahlásiť  reagovať
 

Ten baklazan asi treba aj nasolit a necham vypotit horku chut. Potom ho myslim netreba ani supat.

autor: magdalenka
vložené: 19. 06. 2010 13:04:10  nahlásiť  reagovať
 

Baklažán šúpať, nešúpať? Alebo kto ako chce? Podľa fotiek si zrejme nešúpala, nebola šupa "žuvačková"? Ďakujem.

autor: Ivana79
vložené: 19. 06. 2010 10:23:15  nahlásiť  reagovať
 

To musím vyskúšaťsmajlikMám zapísaných pár receptov na baklažánový šalát,len sa k nemu nejak nemôžem dostaťsmajlikTáto kombinácia sa mi páčismajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 18. 06. 2010 23:06:23  nahlásiť  reagovať
 

smajlikIbi ty už máš i fotečkysmajliksmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz