Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Šaláty | |
Počet porcií (kusov): 4 |
1 väčší baklažán, niekoľko cherry paradajok, 1 stredne veľká cibuľa, 1 malá červená štipľavá paprika, 1-2 strúčiky prelisovaného cesnaku, olivový olej, ocot, 2 PL hustej paradajkovej šťavy, soľ, kryštáľový cukor
Baklažán nakrájame na štvrťky a potom na tenké plátky. Ostatnú zeleninu pokrájame na kocky, cherry paradajky na štvrťky a štipľavú papriku nadrobno. Zeleninu orestujeme na oleji do mäkka, osolíme, okoreníme prelisovaným cesnakom,a scedíme ju z oleja. Dáme do veľkej šalátovej misy. Pridáme paradajkovú šťavu. Dochutíme cukrom a octom. Poriadne premiešame. Podávame dobre vychladený k pečenému mäsu.
Zdroj: recept je zo židovskej kuchyne Izraelu.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Magdalénka, šupka nebola vôbec žuvačková.
Baklažán som nešúpala, ani nesolila a nenechávala som ho "vypotiť". Len som ho krájala na štvrťky a potom na plátky, ako bolo v recepte uvedené. Bol krehký, ale mäkký. Solila som ho až pri opekaní. Pre istotu som ho ešte v surovom stave ochutnala, aj ked bol mladučký. Nebol horký a šalát bol vynikajúci.
Ten baklazan asi treba aj nasolit a necham vypotit horku chut. Potom ho myslim netreba ani supat.
Baklažán šúpať, nešúpať? Alebo kto ako chce? Podľa fotiek si zrejme nešúpala, nebola šupa "žuvačková"? Ďakujem.
To musím vyskúšaťMám zapísaných pár receptov na baklažánový šalát,len sa k nemu nejak nemôžem dostaťTáto kombinácia sa mi páči
Ibi ty už máš i fotečky+1