Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá | |
Počet porcií (kusov): 4 |
2 veľké baklažány, 100 g vlašských orechov, 200 g kozieho syra, 1 veľká cibuľa, 4 paradajky, 4 strúčiky cesnaku, 1 zväzok petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, maslo na vymazanie zapekacej misy, olivový olej
Z baklažánov, ktoré sme prekrojili na polovicu, vydlabeme dužinu ostrou lyžičkou a pokrájame ju na kocky. Na oleji orestujeme posekanú cibuľu, posekanú petržlenovú vňať a ostatnú zeleninu, pokrájanú na kocky aj s orechami, nasekanými na hrubo. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme prelisovaný cesnak.Ked zelenina zmenší objem, stiahneme z ohňa. Vychladnutou zmesou naplníme baklažány a pečieme v trúbe na 200 stupňoch 40 minút. Posypeme na hrubo nastrúhaným kozím syrom a zapečieme. Podávame s pečivom, zemiakovou kašou alebo s dusenou ryžou a so šalátom ako hlavný chod.
Zdroj: recept pochádza zo židovskej kuchyne.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Pôvodný recept je síce s kozím syrom, ale Ty môžeš použiť akýkoľvek syr podľa Tvojej chuti.
Ten baklažán veľmi dobre vypadá. Dá sa ten kozí syr nahradiť iným? akým? Ďakujem
Erika, včera som to robila prvýkrát a neskutočne mi chutil. Vtedy som pochopila, že nie je určený len vegetariánom. Je to vynikajúce letné jedlo.
strasne ma lakaju taketo jedla, ale mne doma zeleninu nikto nechce jest, asi to budem musiet urobit tajne, aby nevedeli ako to vyzera za surova