Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zemiakové jedlá |
asi 600g zemiakov
2 sladke zemiaky
voda,
sol
asi 3PL hladkej alebo polohrubej muky
Ocistene zemiaky nakrakame na kocky a dame klasicky uvarit v osolenej vode (zemiaky musia byt pod vodou). Uvarime ich az sa zacnu rozvarat. Zlejeme cast vody, asi 1/3, ostatnu vodu nechame so zemiakmi v hrnci, zemiaky najemno roztlacime, zasypeme mukou a na miernom ohni dalej varime za staleho miesania, az sa kasa pekne zhomogenizuje a odfukuje.
Najlepsia je na druhy den, ked sa prihreje na panvici a necha trochu opiect dochrumkava.
Podava sa s oprazenou cibulkou na masti.
Autor: ercicka (Erika) | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Táto "Fučka" je skutočne najlepšia na druhý deň, keď sa dá na dobre vymazaný /bravčovou masťou/ plech, roztlačí sa lyžicou a v trúbe sa upečie tak, aby na spodku a sem tam aj na vrchu bola ružová kôrka. Ešte, keď je knej husacia, alebo kačacia pečienka a krv upečená ako lečo, je to skutočná mňamka.
Aj u nas sa robievala od pradavna, milujem tu kasu a hlavne na druhy den, ked sme vyskrabavali dno pekaca teraz som mala malo zemiakov a nasla som dva sladke, tak som to vyskusala takto a tiez je dobra, len trosku sladsia ako zvycajne
Robievala ju ešte prababka,keď som bola malá,jedávali sme jej plné hlboké taniere s cibuľkou,kyslou uhorkou a chlebom alebo s čalamádou.Bola by som na ňu aj zabudla.Erika,máš bod