Viac ako  4 000  receptov

Paneláková kyslá kapusta

Paneláková kyslá kapusta
nahoru
Paneláková kyslá kapusta
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zaváraniny
Čas prípravy Čas prípravy: 12 hodín + 14 - 18 dní kvasenie + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 dávka

Suroviny:

1. variant: 3500 g bielej hlávkovej kapusty na 3-4 fľaše objemu 0,7 litra, na 1 kg kapusty treba 20 g soli, trocha rasce, Na jednu 0,7 l fľašu treba dať na spodok 3 guličky hrozna alebo hroznový list, trocha kôpru 2. variant: na jeden 5 litrový pohár treba cca 7000 g bielej hlávkovej kapusty , 70 g soli, 1 CL rasce

Postup

1. variant: Kapustu nastrúhame do väčšej nádoby. Okoreníme a osolíme. Premiešame a necháme postáť, najlepšie cez noc. Na druhý deň z nej vytlačíme šťavu a kapustu natlačíme do pohárov do 3/4. Dolejeme kapustovou šťavou, prípadne prevarenou vlažnou vodou do samého vrchu. Fľaše zaviečkujeme a zatlačíme viečka hlavicou. Nepoužívame šraubovacie viečka! Necháme 2 týždne v teple. Kapusta sama vykysne a vyduje viečka, ktoré potom spľasnú. Fľaše s kyslou kapustou odložíme na chladné a tmavé miesto. 2. variant: Kapustu nastrúhame alebo nakrájame na tenké rezance. Vo veľkej nádobe ju premiešame so soľou a rascou. Potom ju silno natlačíme do pripravenej fľaše a dolejeme odobratou šťavou. Ak máme málo šťavy z kapusty, tak doplníme prevarenou vlažnou vodou, aby kapusta bola zaliata. Prikryjeme doskou, ktorú zaťažíme, aby kapusta neplávala. Dáme kvasiť na 14-18 dní do miestnosti s teplotou 15-16 stupňov /izbová teplota/. Po uplynutí tejto doby, ak je to potrebné, doplníme objem prevarenou a osolenou vodou. Zaviečkujeme a odložíme na tmavé, chladné miesto. Do kvasnej nádoby môžeme pridať rôzne korenie ako viničové listy, kôpor, chren, bobkový list a jablko. Počas kvasenia podložíme pod fľašu hlbší pekáč.

Poznámka

Zdroj: oba varianty som našla na IT. Foto dodám neskôr.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Paneláková kyslá kapusta"

autor: Ivana Ch
vložené: 23. 08. 2010 14:09:00  nahlásiť  reagovať
 

S tím vínem(hroznovým) to vyzkouším. Zelí nakládáme pro nás 3 až 50kg.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz