Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 20 minút + príprava + 2 hodiny marinovanie | |
Počet porcií (kusov): 4 |
1 menšie kura rozdelené na 1/4 alebo stehná, soľ, 1/2 CL čerstvo mletého čierneho korenia, 1/2 šálky citronovej šťavy, 8 strúčikov prelisovaného cesnaku, 2 PL na jemnučko posekanej petržlenovej vňate, 6 PL olivového oleja
Kuracie mäso nasolíme a nakoreníme. Do hlbšej misy si pripravíme marinádu zmiešaním oleja, citronovej šťavy, prelisovaného cesnaku a posekanej petržlenovej vňate. Porcie kuraťa vložíme do marinády na 2 hodiny a obraciame ich. Marinované porcie kuraťa kladieme na rošt, umiestnený 15 cm nad pahrebou. Pečieme z každej strany 10 minút za potierania zvyšnou marinádou. Podávame s dusenou ryžou a zeleninovo-ovocným šalátom.
Zdroj: recept je z Alžírska a je spojený s tradíciou sefardských židov, ktorí tu žijú. Ja som toto kura pripravovala na grilovacej panvici.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Miška, na moje prekvapenie vôbec nebolo štipľavé, ale mäsíčko bolo veľmi krehučké, zrejme vplyvom pôsobenia citronovej šťavy.
Ja som sa k marockemu este nedostala, lebo dcerka akosi nechce maso a mne teraz nejde vobec chut na stiplave jedla. skor take smotanove omacky a cestoviny. Ale mam ho ulozene a na plane
Táto marináda je vynikajúca a pritom jednoduchá,tiež ju robievam
Miška, včera som robila aj Marocké kura, aj Pikantné grilované kura. Chuťove boli celkom odlišné, ale každé svojim spôsobom vynikajúce. A s Marockým mrkvovým šalátom ladili naozaj fantasticky.