Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Počet porcií (kusov): 4-5 |
250 g strakatej suchej fazule, 1 paradajka, 1 mrkva, 1/2 červenej a 1/2 zelenej papriky, 1 cibuľa, 4 struciky cesnaku, 1 pl sladkej papriky, 2 nozičky choriza ( dulajky, gombaseckej...), 2-3 malé zemiaky, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať, 1 pl sody bikarbony
Večer namočíme fazuľu do vody. Ráno vodu zlejeme, fazuľu premyjeme, dáme do hrnca s 1 pl sody bikarbony, zalejeme vodou a varíme asi 20 minút. Scedíme, premyjeme, vložíme do hrnca s klobásou a všetkou zeleninou vcelku (nekrájať!) a zalejeme 1 a 1/2 l vody. Nesolíme ani nekoreníme. Varíme asi 30 minut, potom vyberieme zeleninu aj klobásu, v hrnci zostane iba fazuľa. Klobásu pokrájame na tenké kolieska, zeleninu rozmixujeme a všetko vrátime naspäť do polievky. Osolíme, okoreníme a necháme prevrieť. Na tanieri dozdobíme petržlenovou vňaťou.
Recept mám od priateľky Solange a polievku varím už dobrych 20 rokov.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
najlepšia fazuľová akú som jedla. Už inú ani nerobievam, aj celá rodina sa jej nevie dojesť. Ďakujeme za skvelý recept
a navyse sa strukoviny uvaria velmi rychlo domakka a nestratia svoju chut
amalia a jo táák
soda je kvoli odstraneniu tzv, vetrov...potom to mozu jest aj deticky nijake hlasite a nevonave problemya vobec ju necitis, lebo fazulu aj tak znova premyjes
Hmmm chorizo klobása dělá v polévce tu správnou chuť Jen teda nevím, na co ta soda?
Amalí,opět krásné,polévečka výborná+1