Viac ako  4 000  receptov

Južanská fazuľovica

Južanská fazuľovica
nahoru
Južanská fazuľovica Južanská fazuľovica Južanská fazuľovica
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polievky
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4-5

Suroviny:

250 g strakatej suchej fazule, 1 paradajka, 1 mrkva, 1/2 červenej a 1/2 zelenej papriky, 1 cibuľa, 4 struciky cesnaku, 1 pl sladkej papriky, 2 nozičky choriza ( dulajky, gombaseckej...), 2-3 malé zemiaky, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať, 1 pl sody bikarbony

Postup

Večer namočíme fazuľu do vody. Ráno vodu zlejeme, fazuľu premyjeme, dáme do hrnca s 1 pl sody bikarbony, zalejeme vodou a varíme asi 20 minút. Scedíme, premyjeme, vložíme do hrnca s klobásou a všetkou zeleninou vcelku (nekrájať!) a zalejeme 1 a 1/2 l vody. Nesolíme ani nekoreníme. Varíme asi 30 minut, potom vyberieme zeleninu aj klobásu, v hrnci zostane iba fazuľa. Klobásu pokrájame na tenké kolieska, zeleninu rozmixujeme a všetko vrátime naspäť do polievky. Osolíme, okoreníme a necháme prevrieť. Na tanieri dozdobíme petržlenovou vňaťou.
Recept mám od priateľky Solange a polievku varím už dobrych 20 rokov.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Južanská fazuľovica"

autor: venora
vložené: 23. 05. 2012 13:56:01  nahlásiť  reagovať
 

najlepšia fazuľová akú som jedlasmajlik. Už inú ani nerobievam, aj celá rodina sa jej nevie dojesť. Ďakujeme za skvelý receptsmajlik

autor: amalia
vložené: 26. 06. 2010 09:12:05  nahlásiť  reagovať
 

smajlik a navyse sa strukoviny uvaria velmi rychlo domakka a nestratia svoju chutsmajlik

vložené: 26. 06. 2010 08:57:20  nahlásiť  reagovať
 

amalia a jo tááksmajliksmajliksmajlik

autor: amalia
vložené: 25. 06. 2010 22:44:37  nahlásiť  reagovať
 

soda je smajlikkvoli odstraneniu tzv, vetrov...smajliksmajlikpotom to mozu jest aj detickysmajlik nijake hlasite a nevonave problemysmajlika vobec ju necitis, lebo fazulu aj tak znova premyjessmajlik

vložené: 25. 06. 2010 22:24:13  nahlásiť  reagovať
 

Hmmm chorizo klobása dělá v polévce tu správnou chuťsmajliksmajlik Jen teda nevím, na co ta soda?smajlik

vložené: 21. 06. 2010 19:53:35  nahlásiť  reagovať
 

Amalí,opět krásné,polévečka výbornásmajlik+1smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz