Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá | |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
15 stredných, rovnako veľkých cuket, 500 g mletého jahňacieho, prípadne hovädzieho mäsa, 3 PL olivového oleja, soľ, 1000 g paradajok alebo 2 PL paradajkového pretlaku a 200 ml vody, 2 poháre ryže á 200 ml, 1/2 CL korenia b harat, ktoré si pripravíme po pol CL muškátového orieška, klinčekov, čierneho korenia, bieleho korenia, škorice, rímskeho kmínu, kari korenia - zmiešame a roztlčieme v mažiari
Ryžu namočíme na noc. Cukety umyjeme, odkrojíme stopku, aj tvrdú plôšku na druhom konci. Vydlabeme, druhý koniec necháme uzavretý. Namočíme do osolenej studenej vody, aby nezhnedli. Mleté mäso zmiešame s olejom, ryžou, korením b hatar a soľou. Mäsovou zmesou naplníme cukiny tak, aby sme do nich mohli vopchať posledné dva články malíčka. Koniec necháme na túto vzdialenosť voľný, lebo ryža varením zväčší svoj objem. Paradajky namočíme do horúcej vody, ošúpeme, rozmixujeme a precedíme. Cukety v hrnci zalejeme paradajkovou šťavou a varíme prikryté pomalým varom asi hodinu. Podávame horúce s arabským chlebom - pita. Paradajkovú omáčku podávame zvlášť v miske. Každý si ňou ochutí cukety - kusa podľa seba.
Tento pokrm je veľmi populárny v Sýrii a Libanone.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Śmankote, to je jazykolam, ale hodně zajímavý!!