Viac ako  4 000  receptov

Pita - arabský chlieb

Pita - arabský chlieb
nahoru
Pita - arabský chlieb Pita - arabský chlieb Pita - arabský chlieb
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo
Čas prípravy Čas prípravy: 2 hodiny 40 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4 - 8 ks chleba

Suroviny:

500 g hladkej múky, 1/3 kocky droždia /42 gramového/, 1 CL soli, 1 CL kryštáľového cukru, 200 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja

Postup

Do misy si preosejeme múku a premiešame ju so soľou. V troche vlažnej vody s cukrom necháme napučať droždie. Dobre vykysnutý kvások pridáme do múky a s vlažnou vodou vypracujeme hladké, pružné a nelepivé cesto. Prikryjeme a nechám kysnúť na teple 2 hodiny. Z vykysnutého cesta ugúľame 8 guliek. Kažú z nich rovnomerne vyvaľkáme na kruhy o priemere 15-20 cm. Placky ukladáme na utierku poprášenú múkou a prikryjeme druhou utierkou. Necháme znovu kysnúť 30 minút. Dáme ich na plech vystlatý pečiacim papierom, potrieme studenou vodou. Pečieme v trúbe vyhriatej na 200-220 stupňov 6-10 minút. Plech vkladáme do trúby rýchlo, aby sa v nej teplota neznížila. Nenafúkli by sa. Placky majú byť nafúknuté a na povrchu mierne zhnednuté. Povrch placiek sa môže natrieť zah´tarom /zmes korenia/ a olejom. Podáva sa čerstvý na raňajky. Plní sa rôznymi plnkami. Prikusuje sa k polievkam, podáva sa k hlavnému jedlu, k šalátom. Denne sa pečie takmer v každej domácnosti.

Poznámka

Pita sa pečie v Sýrii, Libanone, Palestíne a v dalších arabských štátoch, ale je známy aj v Turecku a nielen tam.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Pita - arabský chlieb"

autor: vybusna
vložené: 14. 07. 2011 16:38:16  nahlásiť  reagovať
 

http://www.siarsky.ch/index/sk-1034-81-1018-0.html

autor: michsamant
vložené: 22. 06. 2010 20:09:43  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

vložené: 22. 06. 2010 07:05:06  nahlásiť  reagovať
 

Zdenka, cesto môžeš zarobiť aj v pekárni, ale ja mám radšej. ak kvalitu a konzistenciu cesta cítim v mojich rukách. Potom viem aktuálne prispôsobiť potrebu vody. Piecť ale treba rozhodne v trúbe, pečenie treba sledovať, aby bola pita správne upečená.

autor: Zdenka1
vložené: 21. 06. 2010 21:10:02  nahlásiť  reagovať
 

Pitu mám moc ráda. ˇJsem ráda, že si ji můžu upéct i doma. Myslíš, že by to šlo i v domácí pekárně ?

autor: amalia
vložené: 21. 06. 2010 20:33:53  nahlásiť  reagovať
 

smajlikibolya, kedze sa pita da plnit, je supersmajlik 1. bodiksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz