Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 2 hod. |
asi 1 kg bravčového mäsa (krkovička,bôčik alebo plecko)
4 strúčiky cesnaku
2 cibule
2 PL kečupu
2 PL horčice
1 PL rasce
mletá paprika
grilovacie korenie
soľ,mleté čierne korenie
feferóny (kto má rád ostrejšie)
Mäso si nakrájame na menšie kusy,posypeme všetkými koreninami,potrieme horčicou a kečupom,prešpikujeme cesnakom a do pekáča pokrájame cibuľu.Podlejeme vodou.Pečieme asi hodinu zakryté alobalom a ešte asi 20 min.odokryté.Podávame s knedľou a kapustou alebo so zemiakmi.
Recept som si včera vymyslela,mäso som vždy piekla iba s cesnakom a rascou,toto bola veľmi chutná zmena :-)Podávala som to s hlávkovou kapustou dusenou s jablkami.Dobrú chuť.
Autor: Ivana79 (Ivana Slováková) | |
Dátum vloženia: |
7 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Vynikajúci recept, ja som doteraz robil špízov z krkovičky, cibule a slaniny a mäso som vždy deň vopred natrel horčicou, gril. korením, soľou a olivovým olejom, každý špíz som zabalil do alobalu a piekol v trúbe hodinu na 210, ale tento recept je oveľa bohatší na chuť. Inak ja som ho vylepšil práve trochou olivového oleja a jedným malým kúskom maďarskej slaniny (piroška- taká špekatá slaninka, ktorá nie je vôbec slaná).
Moc ďakujem všetkým
Veľmi dobré, všetkým chutí
+1
Tak to vypadá moc , musím vyzkoušet
Výborný obídek+4
Zabudla som Ivanka pochváliť - aj knedle sú pekné!
Ibi,ďakujem
urobím aj s feferonkou, prene také niečo som zháala+2
SamozrejmePečené mäso sa dá jesť aj s ryžou,zemiakovou kašou...len som chcela uvariť trochu chuťove zaujímavejšiu variantuObčas robíme zabíjačky a to pečené mäso bolo stále rovnaké,niekedy dosť suchétak som si toto vymyslelaĎakujem za bodík a vyskúšaj
ivanka 1.bodik da sa to jest aj bez knedle, vsak?