![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Slané pečivo |
![]() |
Počet porcií (kusov): 1 dávka |
200 g hladkej žitnej múky, 200 g hrubej žitnej múky, 160 g studeného masla, 250 ml studeného mlieka, 1 a 1/2 PL práškového cukru, 1/2 PL soli
Preosejeme múku, pridáme cukor, osolíme a premiešame. Mliekom zarobíme cesto a zapracujeme maslo. Na 1 hodinu odložíme do chladničky. Vyvaľkáme do tvaru oblžníka, hrúbky stebla. Ostrým nožom pokrájame na obdlžníky, ktoré poukladáme na plech vystlatý pečiacim papierom. Pečieme v trúbe vyhriatej na 220 stupňov 10-12 minút. Po vychladnutí potierame rôznymi nátierkami, alebo konzumujeme len tak.
Zdroj: švédsky recept.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
tak tie vyzeraju absolutne bajecne....
...vždy som si myslela, že Knackebrod sa vačšinou je pri redukčných diétach a že v ňom nie je tuk...a on je ...ale určite rada vyzkúšam a posielam bodík...