Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Sladké jedlá |
1 marhuľový kompót, 1 jahodový alebo iný kompót - ovocie môžeme použíť akékoľvek drobné i mrazené, 750 ml plnotučného mlieka, 150 g práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 3 bielky, šťava z 1 citrónu, asi 60 g želatiny
Želatinu necháme v troške vody nabobtnať a rozpustíme ju v 200 ml teplej šťavy z marhuľového kompotu. Necháme vychladnúť. Do vychladlej želatiny vmiešame prevarené studené mlieko a vanilkový cukor. Bielky vyšľaháme na pevný sneh, zašľaháme cukor a šťavu a primiešame do mliečnej zmesi. Na dno bábovkovej formy uložíme odkvapkané alebo mrazené drobné ovocie, zalejeme vrstvou mliečnej hmoty, uložíme odkapkané polovice marhulí, zase dáme vrstvu mliečnej zmesi a takto opakujeme do spotrebovania. Na vrchu musí byť mliečna zmes. Dáme do chladničky stuhnúť. Stuhnuté želé vyklopíme a krájame ako bábovku. Môžeme zdobiť šľahačkou. Je dôležité pracovať s vychladnutou zmesou, aby sa masa nezrazila.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+1