Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Počet porcií (kusov): 4 |
200 g hovädzieho mäsa - ja som použila hovädzie zadné, Na šalát: 2 mrkvy, 200 g bielej hlávkovej kapusty, 200 g ľadového šalátu, 1 zelená paprika, 100 g mozarelly, soľ, oregano, grilovacie korenie na mäso, griľovacie korenie na zeleninu, mleté čierne korenie, olivový olej, pita chlieb
Hovädzie mäso pokrájame na malé kocky a dáme do marinády z oleja, soli, mletého čierneho korenia, grilovacieho korenia a oregána aspoň na 20 minút. Kapustu a ľadový šalát pokrájame na jemné prúžky, papriku na kocky a mrkvu na tenké kolieska. Ochutíme soľou a grilovacím korením. Mozarellu pokrájame na kocky, pita chlieb na polovicu. Marinované mäso udusíme na panvici s olejom do mäkka, za občasného podliatia vodou. Pridáme zeleninu a dusíme ešte spolu. Zelenina má zostať trocha chrumkavá. Ked troška vychladne, zmes plníme do rozkrojenej pity. Podávame ako hlavný chod.
Jedlo je veľmi populárne v Libanone, ale aj v susedných krajinách blízkeho východu. Ja som podávala Libanonské kapsy s jogurtom, ochuteným cesnakom, soľou a citronovou šťavou.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
mozno to zavisi aj od muky, ako sa pita vydarilen neviem, ako dlho ju mozem mat napriklad v chladnicke. urobila som tri a aj tak som jednu dala susedovi,aby sa nepokazila
Ibi,zatiaľ sa učím a ten chleba som robila prvý raz podľa iného receptu.Nabudúce to bude určite lepšieSkúsim si dať tie rady dokopy
Ivanka, tajomstvo úspechu vydareného chlebíka je v dvoch veciach, popísaných priamo v recepte. Pozri si to pozornejčie.
Ten chlebík vyzerá parádne,mne sa zatiaľ moc nepodaril
Miška, dakujem za bodík už Ti je dačo lepšie?
Do tej ramequinky som teraz dala ochutený jogurt, inak ich používam na suflé, alebo v nich zapekám vajcia so šunkou a syrom. Ozaj Amálka, a Ty si si piekla pitu sama doma? Dakujem za bodík
taketo jedla mam rada
tak toto vyskusam, ibolya1.bodik si sikulka, ibolya. co zapekas v tych malych ramequinkach?