Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Iné mäso | |
Čas prípravy: 30 minut + varenie 45-50 minut | |
Počet porcií (kusov): 5-6 |
800 g kuracich stehien, 300 g gulatozrnnej ryze ako na rizoto (arborio), 150 g choriza, 1 file bielej ryby (treska), 200 g morskych plodov, 200 g sampinonov (ak mate lesne huby, pouzite ich), 1 velka cervena paprika, 3 masite paradajky, 200 g zelenej fazulky, 750 ml kuracieho vyvaru, 3 struciky cesnaku, 1 pl korenia na paellu, 1 pl posekanej petrzlenovej vnate, 1 lyzicka citronovej kory, vetvicka rozmarinu, 50 ml olivoveho oleja, sol, cierne korenie.
vsetko si pripravime vopred: kuracie stehna pokrajame na kusy asi 3x3 cm, rybu na 3 cm siroke platky, chorizo na kolieska, papriku na pasiky, paradajky na kocky, fazulku na 3 cm kusky, huby na platky, cesnak prelisujeme, petrzlenovu vnat posekame, nastruhame pasiky citronovej kory.
vo velkej panvici rozohrejeme olej a opecieme na nom papriku. ked je makka, vyberieme ju a do panvice vlozime kuracie maso. opekame, kym trochu nezozlatne, asi 10 minut. pridame kolieska klobasy, premiesame s masom a chvilu opekame. odsunieme na panvici na stranu, pridame huby, citronovu koru a cesnak a 2-3 minuty miesame, kym sa vone nepremiesaju. do panvice vratime opecenu papriku, pridame paradajky, premiesame a nechame trochu zmaknut. maso nechavame stale naboku. potom do panvice nasypeme ryzu (neumyvame ju alebo ju premyjeme iba velmi kratko na site), pridame korenie na paellu (na baze safranu), trosku soli, nahrubo pomleteho cierneho korenia a petrzlenovu vnat. vsetko dobre premiesame s masom a klobasou, rozprestrieme na celu plochu panvice a zalejeme horucim vyvarom. uz nemiesame a varime na slabom plameni asi pol hodiny. pridame kusky ryby a morske plody, zlahka ich vtlacime do ryze, navrch dame vetvicku rozmarinu a varime 3-4 minuty. vypneme plyn, panvicu zakryjeme a nechame 10-15 minut dojst.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
8 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
5GswWq fmlxymzqdgfu, [url=http://ohinoeqqoyoe.com/]ohinoeqqoyoe[/url], [link=http://tynsewiwqmzj.com/]tynsewiwqmzj[/link], http://ykcwbzlhwdfj.com/
monika, to bude super a keby si sa zaregistrovala na topkach, urcite si dobra kucharka a mohla by si tu byt prinosom aj osviezenim
monika chcem chcem chcem
AMALIA...je pravda ze francuzi maju uplne inu kuchynu..tak sa aj tie paelle lisia...francuzi su viac fajnovejsii..
VYBUSNA.. no mozem nafotit ak chcete a dam to sem..chystame sa ju robit, mame navstevu tak nech skostuju.. a mozno sa tu niekomu zapaci a tiez skusi
monika no a nedala by si tento recept co si napisala do diskusie ako samostatny recept??? ved cim viac paell tym lepsie....urcite bude taka dobra ako je od amalii
monika, dakujem za dalsi variant, samozrejme jedla som aj takuto paelu, vo valencii dokonca s kralicim masom, lenze ja som vo francuzsku a tu sa davaju do paely kuracie stehna, langusty, sepie, chobotnice, ale aj ryby. ziju tu katalanci, ale paelu robia aj francuzi iny kraj, iny mrav
ahojte...
zijem v spanielsku,konkretne na Mallorce..nevidela som sice ze by tu mixovali rybu aj kuracie..ale sak kazdy naco ma chut.. najtradicnejsia paella je tu mix...to je maso a morske potvory..
cibulka sa osmahne na olivovom oleji aj 4-5 lyzic.., cesnek cely aj so supkou len rozmackany, prida sa maso na kocky male chvilu sa podusi, pridaju sa krevety, sepia, kalamar, chobotnica, klepeta, musle..trosku sa to osoli prida sa safran-oranzove farbivo..podleje sa to trochou rybacieho vyvaru, to tu kupujeme hotove, nerobim ho doma..potom sa prida fazulka, polka rajciny na kocky, hrasok, alebo aj kukurica, ja davam aj sampiony ked mam ale tu sa huby nedavaju do paelle...zaleje sa to vyvarom, nasype sa ryza...ked je to uz skoro hotove..supne sa to na chvilu do rury..trosku to schrumkavie..a hotovo...
PS:chobotnicu, sepiu,kalamare si pred tym ako ich dam do paelle povarim,,voda, paradajka, paprika, cibula, korenie cele, bobkovy, trocha oleja..sol...chobotnica by mala byt zamrazena a omaca sa do vriacej vody asi trikrat, voda zovre a zase ju ponamacat..vtedy tie vlakna potrha a je makka jak spongia, ze sa ,necvernuje, jak kuracie prsia...
citronova kora,a klobasa...tak to nehrozi v spanielskej paelle
Super
dakujem za bodik, vybusna paella sa od rizota lisi nielen kombinaciou surovin, ale myslim, ze najma sposobom pripravy. co je to pre teba zmaknes to
ja som paellu nikdy nikdy nejedla...koho sa opytam, tak mi povie, ze je to ako rizoto...lenze ja tomu tak neverim....a dobre robim...na obrazku to vyzera uzasne a od rizota sa to lisi..
miska, dakujem za bodik
dakujem za bodik, magdalenka neboj sa, ked si vsetko nachystas, ide to jedna-dvea mozno ju aj vylepsis podla svojej chutiokrem zeleniny je zaklad dobra ryza, biele maso (kura, kralik, morka) a ryby ci morske potvorky (ja davam obidve) a safran. nic tazke.
To je teda nádhera!!! Netrúfala by som si to však sama uvariť, až po degustácii a porade u niekoho ako ty. To jednoducho musí variť odborník. V októbri sa chystám do Španielska, možno si kdesi dám...
Máš veľmi pekné recepty! +
toto by som aj ja rada ochutnala. Ivka, krevty a krabie klepietka su pochutka. krabie klepietka sme si obcas pekavali v pahrebe s muzom, mnam
do spanielska je to co by kamenom dohodil. tu ju varia tusim v kazdej restikea vsade inak dakujem za bodik
Paellu by som rada ochutnala,nejaké morské plody som už jedla,ale krevety a mušle ešte nieMalo by to byť španielske národné jedlo,keď sa nemýlim a v tvojom podaní vyzerá superRyby a morské plody s ryžou...to je pre nás asi trochu nezvyklé,ale na 100% dobré
a robila som to z polovicnej davky. pre istotu, lebo ako sa poznam, paella by sa nedozila zajtrajska a mne by bolo zle
iba kusok sepie, kusok chobotnice, musle a krevetky ale len trochu
Vypadá to moc jedletam jsi dávala i ty červené mořské "červíky"+1