Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Predjedlá | |
Počet porcií (kusov): viac porcií - 1 dávka |
300 g cíceru, 3 strúčiky cesnaku, šťava z 1 citrona, 3 PL Tahiny /pasta zo sezamu/, mleté černe korenie, sladká mletá červená paprika, soľ, olivový olej, posekaná petržlenová vňať alebo bazalka
Cícer namočíme do studenej vody 12 hodín pred prípravou - najlepšie na noc. Vodu zlejeme. Cícer vo veľkom hrnci zalejeme hojne čerstvou vodou a dáme variť. Ked voda zovrie, varíme prudkým varom 10 minút. Potom varíme na strednom ohni, kým cícer nezmäkne - približne asi hodinu. Počas varenia zbierame penu. Scedíme a necháme odkvapkať. Casť scedenej tekutiny odložíme na neskoršie použitie. V mise dobre rozmiešame citronovú šťavu s prelisovaným cesnakom, soľou a tahinou. Pridáme cícer, ktorý sme rozmixovali na hladkú pastu a zmiešame. Počas miešania riedime cícerovú kašu vodou, ktorú sme si odložili z varenia. Dochutíme soľou. V prikrytej miske odložíme do chladničky. Tesne pred podávaním pokvapkáme olejom, posypeme mletou paprikou, mletým čiernym korením a posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s pitou ako predjedlo. Každý si naberá hummus sám na pita chlieb zo spoločnej misky.
Toto predjedlo je obľúbené v Sýrii, Libanone, Palestíne, Izraeli, Grécku a iných štátoch blízkeho východu a strdomoria.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Toto je božské jedlo.
Jonáš /neregistrovaný/, pozri sa na tento recept, či to nie je to, čo hľadáš?
je to dobré a chutné,Miška
Miška, je to dobré a veľmi