Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre | |
Počet porcií (kusov): 5-6 |
1000 ml šľahačky, 6 ks plátkovej želatiny, 3 PL cukru krupica, 3 vanilkové cukry alebo 6 PL cukru krupica a 4 vanilkové lusky,
Do hrnca vlejeme šľahačku a cukor krupica a vanilkový cukor. Varíme na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí za stáleho miešania. Zmes sa nesmie variť. Udržiavame teplotu okolo 80 stupňov. Do 4-5 PL studenej vody namočíme plátky želatíny. Ked napučí, vyžmýkame ju /asi 3 minúty/ a ridáme do teplej mliečnej zmesi. Stále miešame do rozpustenia želatíny. Naplníme do pohárov. Ked zmes v pohároch vychladne, vložíme do chladničky stuhnúť - minimálme 6 hodín. Pred podávaním ozdobíme karamelovou omáčkou alebo čokoládou a ľubovoľným ovocím.
Panna cotta je známy taliansky dezert, jednoduchý a veľmi obľúbený. Je viacero variant jeho prípravy.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
nevím, ale moc mě tenhle receptík neuchvátil
Krásný a lehký dezertík +1
Včera v tej horúčave to bol vynikajúci chladivý dezert, Evička
+2
Ibi, posielam ti bodík...ale vyzkúšaj toto http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7......je s týmj podstatne jednoduchšia práca a je vynikajúci....