Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Šaláty |
1 hlávka bielej kapusty ( asi 1,5 kg ), 1 uhorka, 2 nakladané kapie ( alebo 1 červená paprika ), 1 cibuľa,
nálev : 1,5 dl vody, ocot a cukor podľa chuti, soľ, mleté biele korenie, 1 lyžička oleja
Prísady na nálev privedieme k varu, odstavíme a necháme vychladnúť. Kapustu narežeme na tenké pásiky a potom priečne, aby sme dostali malé kocôčky ( nestrúhame ! ). Ak použijeme čerstvú papriku, narežeme ju tiež na malé kocôčky, primiešame ku kapuste a zeleninu krátko sparíme vriacou vodou. Scedíme, ihneď prelejeme studenou vodou a necháme dobre odkvapkať. Ak používame nakladanú kapiu, narežeme ju tiež na kocôčky, ale neblanšírujeme ju, pridáme ju až k ocedenej kapuste. Neošúpanú uhorku pozdĺžne rozrežeme na štvrťky, narežeme na 2-3 mm hrúbku a primiešame ku kapuste. Dobre premiešame, zalejeme vychladnutým nálevom ( zelenina nesmie v náleve plávať, dávame len potrebné množstvo ) a dáme do chladničky dobre schladiť.
Používame ako prílohu k mäsu ( namiesto kyslých uhoriek ). Výborne sa hodí k vyprážaným palacinkám s kyslou kapustou.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.