Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Iné mäso | |
Čas prípravy: 15 min + 1 hod 20 minut | |
Počet porcií (kusov): 4-5 |
800 g telacieho masa {moze byt aj jahnacie alebo morcacie prsia), 1 kocka slepacieho bujonu, 1 kocka zeleninoveho bujonu, 1 velka cibula, 3 velke mrkvy, 200 g sampinonov (alebo 1 konzerva krajanych sampinonov), 120 ml hustej smotany, stava z 1/2 citrona, 1 vajecny zltok, 2 pl hladkej muky, 250 ml sucheho bieleho vina, 20 g masla, 1 pl oleja, 1 vetvicka tymianu, podla chuti sol, cierne korenie
maso pokrajame na kocky 4x4 cm a opecieme dozlata v hrnci s dvojitym dnom na masle s olejom. ked sa tekutina takmer odpari, pridame 2 pl muky a dobre premiesame, aby sa kusky masa obalili. zalejeme bielym vinom, premiesame a pridame sampinony, kolieska mrkvy a polkolieska cibule sucasne s obidvoma bujonovymi kockami a listkami tymianu. premiesame a dolejeme vodu, aby bolo maso zakryte. za obcasneho, no dokladneho premiesavania (aby sa maso nepripalilo) varime na slabom plameni asi 1 a stvrt hodiny, v pripade potreby dolievame vodu. ked je maso makke,no nie rozvarene, rozmiesame v miske hustu smotanu (moze byt aj kysla) s citronovou stavou a jednym zltkom. zmes vlejeme do frikase, premiesame a hned stiahneme z ohna.
podavame s ryzou, najlepsie natural.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
7 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
papam
velmi zajímavý receptík+1
dakujem
@amalia, aj ked som to trosku pozmenila, bolo to vyborne
je to klasicky recept, varim to casto, najma pre muza a synov, takze uz neviem, co som v nom zmenila, ale zaklad (maso, zelenina plus smotana so zltkom a citronom) dodrziavam mozno pomer ingrediencii, koreniny, ale aj druh masa sa daju zmenit
Toto jedlo som našla vo francúzskej kuchárke,aj som ho už varila a je výborné
tak som dovarila, sice trosicku inac, to vino tam asi bude chutovo chybat, ani muku som nedala ale tymian to pekne prevonal a urcite si pochutime
a já zase plný mrazák kravky,vařím a vařím a zdá se mi že nic neubylo
dievcence, bude to dobre s akymkolvek maskom, sak mate skusenosti aj fantaziu, takze mozno vzniknu celkom nove recepty a o tu tu vlastne ide, vsak?
prepac, miska, viem, ze si v kuchyni doma, ale mas teraz kopu inej roboty urcite to bude dobre aj s kuracim maskom malicka je v poriadku?
mam posledny balicek kuracich stehien tak ich chem zajtra nejako urobit. predvarila som si masko s bujonom, bude to trosku ine, ale podobne dam aj mrkvu aj sampinony a urobim omacku ako ty. Potrebujem minut co je v chladnicke, aby mi ju mohli prestahovat.
jasne, evka, ale mozes pouzit aj morcacie maso. mozno ho nemas rada? a dakujem za bodik, sovicka
Kde sú huby,to je moje..telecí sice nemám,maso z 1roční kravičky by šlo+1
miska, kuracie sa ti mozno rozvari. nedostat u vas jahnacinu?
toto sa mi velmi paci. nemam sice telacie, ale urobim s kuracim a aj vino budem musiet vynechat ale aj tak sa mi to paci a ostatne dodrzim podla postupu.