Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Mleté mäso | |
Čas prípravy: 20 minut + 20 minut pecenie | |
Počet porcií (kusov): 3-4 |
500 g jahnacieho alebo hovadzieho masa, 8 brikov (tenucke placky z vodoveho cesta - filo), 1 velka cibula, 1 masita paradajka, 1 zltok, 2 struciky cesnaku, 1 pl posekanej petrzlenovej vnate, 2 pl oleja, 2 pl paradajkoveho pyre (alebo 1 pl pretlaku rozmiesaneho s troskou vody), 1/4 lyzicky skorice, cierne korenie, sol, bazalka na ozdobu
maso pomelieme a premiesame s posekanym cesnakom, petrzlenovou vnatou a skoricou. cibulu pokrajame a spenime na 1 pl oleja. pridame maso a chvilku restujeme, kym nezbelie. odstavime z ohna, osolime, okorenime a do masa vmiesame zltok. na lopar polozime 1 list cesta, potrieme troskou oleja, nan dame druhy list a na polovicu briku ulozime 1/4 masa. navrch poukladame kusky osupanej paradajky, brik zrolujeme, okraje zalozime, aby napln nevytiekla a zavitok vlozime do pekaca. postup opakujeme podla poctu stravnikov a velkosti pekaca. zavitky pokvapkame olejom a paradajkovym pyre. pecieme 20 minut pri 150 stupnoch. na tanieri ozdobime listkami bazalky.
(briky sa daju kupit hotove, u nas ako filo cesto, niekde ho maju stocene v uzkej trojhrannej krabici ako listove, nie listkove, cesto)
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.