![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Predjedlá |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
400 g Ementálu, 6 PL masla, 4 žltky, 4 hríby alebo šampiony, 250 ml mlieka, 2 PL masla
Ementál pokrájame na malé kocky a zalejeme mliekom, v ktorom ho necháme stáť 2 hodiny. V hrnci rozohrejeme maslo a pridáme kocky syra s 2 PL mlieka, v ktorom bol syr namočený. Premiešame a privedieme do varu. Ked je syr roztavený, odstavíme z ohňa a pridáme rozšľahané žltky. Za stáleho miešania vrátime znova na mierny oheň a necháme stuhnúť. Naplníme do predhriatych porcelánových nádob a ozdobíme hubami, ktoré sme predtým podusili na masle. Podávame ako teplé predjedlo s čerstvým pečivom a suchým bielym vínom.
Známe talianske predjedlo.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ibi to vůbec neznám, ale musí to být mňamózní.Sýry milujeme v jakékoliv podobě.