Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Slané pečivo | |
Počet porcií (kusov): 4 |
Cesto: 400 g hladkej múky Extra špeciál, soľ, kryštáľový cukor, 10 g čerstvého droždia, 3 PL olivového oleja, 200 ml vlažnej vody, bravčová masť na vymazanie formy na pečenie Na obloženie: malý paradajkový pretlak, cherry paradajky, pokrájané na 1/4, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky pokrájaného cesnaku, syr mozarella, pokrájaný na kocky, bazalka, tymián, oregáno, prípadne ešte nastrúhaná mozarella
Do preosiatej múky zamiešame soľ. Do priehlbinky v múke dáme cukor a rozdrobené droždie, ktoré zalejeme trochou vlažnej vody a necháme vzísť. Pridáme olivový olej a s vlažnou vodou, vypracujeme mäkké, nelepivé a pružné cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 2 hodiny kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a vyformujeme guľaté bochníky. Tortovú formu vymažeme bravčovou masťou a roztlačíme v nej cesto rukou, po obvode s vyšším okrajom. V miske rozmiešame paradajkový pretlak s cesnakom, soľou, korením, bylinkami a rozotrieme na cesto. Posypeme kockami mozarelly a pokrájanými cherry paradajkami. Pečieme v trúbe vyhriatej na 220-250 stupňov 10-15 minút. Závisí od trúby. Podávame horúcu.
Známa talianska pizza. Jej príprava je dom od domu iná.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.