![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso |
![]() |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
600 g mletého hovädzieho alebo jahňacieho mäsa, 1 baklažán, 2 väčšie paradajky, 1 veľká cibuľa, 1 veľká viazanička petržlenovej vňate, 3 veľké strúčiky cesnaku, šťava z 1 citrona, 1 sušená štipľavá paprika, soľ, 1 CL mletého čierneho korenia, 1 CL kurkumy, 1 1/2 PL Tahiny - sezamová pasta
Do mletého mäsa pridáme na jemno nasekanú cibuľu, petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak, posekanú červenú štipľavú papriku soľ, kurkumu a mleté čierne korenie. Spolu dobre prepracujeme. Baklažán pokrájame na kolieska, osolíme a necháme vypotiť. Opláchneme a papierovou utierkou osušíme. Opečieme do hneda na horúcej panvici na sucho. Paradajky pokrájame na tenké plátky. Citronovú šťavu zmiešame so soľou a tahinou. Do zapekacej misy urovnáme mäso a okraje trocha navýšime. Na vrch pokladieme baklažány v jednej vrstve a prelejeme citronovo-tahinovou zmesou. Poslednú vrstvu tvoria plátky paradajok. Pečieme asi hodinu v trúbe vyhriatej na 180 stupňov. Upečené pokrájame na štvorce a podávame horúce s pitou, alebo upečenou kaftou pitu plníme. Môžeme konzumovať s jogurtom, ochuteným soľou, citronovou šťavou a prelisovaným cesnakom.
Kafta je obľúbeným jedlom v Libanone, Palestíne, Jordánsku, v iných arabských zemiach, ale aj v Indii. Môže sa líšiť použitím pridaných korenín.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Dievčatká, dakujem Vám za bodíky
Ivanka, sezamová pasta Tahina, má sama o sebe nevýraznú mdlú chuť. Je vynikajúca v kombinácii s ostatnými ingredianciami, podtrhuje ich pikantnú chuť. Mne včera veľmi chutilo. Ja mám síce feferony v krvi, aj pre mňa to bolo trochu ostré
Amálka, ak vyskúšaš, daj vedieť, ako Ti šmakovalo?
Ibi,neblázniDnes zase toľko dobrých receptov,ja už ani nič nepíšem,len ukladám
Cesnak,baklažán,rajčiny+mäso a ešte navyše pikantné...tak toto aj ja určite vyskúšam
A sezamová pasta bude asi tiež dosť aromatická,poznám iba olej.
urcite to vyskusam
1. bodik, ibolya