Viac ako  4 000  receptov

Kafta al tahina

Kafta al tahina
nahoru
Kafta al tahina Kafta al tahina Kafta al tahina
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

600 g mletého hovädzieho alebo jahňacieho mäsa, 1 baklažán, 2 väčšie paradajky, 1 veľká cibuľa, 1 veľká viazanička petržlenovej vňate, 3 veľké strúčiky cesnaku, šťava z 1 citrona, 1 sušená štipľavá paprika, soľ, 1 CL mletého čierneho korenia, 1 CL kurkumy, 1 1/2 PL Tahiny - sezamová pasta

Postup

Do mletého mäsa pridáme na jemno nasekanú cibuľu, petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak, posekanú červenú štipľavú papriku soľ, kurkumu a mleté čierne korenie. Spolu dobre prepracujeme. Baklažán pokrájame na kolieska, osolíme a necháme vypotiť. Opláchneme a papierovou utierkou osušíme. Opečieme do hneda na horúcej panvici na sucho. Paradajky pokrájame na tenké plátky. Citronovú šťavu zmiešame so soľou a tahinou. Do zapekacej misy urovnáme mäso a okraje trocha navýšime. Na vrch pokladieme baklažány v jednej vrstve a prelejeme citronovo-tahinovou zmesou. Poslednú vrstvu tvoria plátky paradajok. Pečieme asi hodinu v trúbe vyhriatej na 180 stupňov. Upečené pokrájame na štvorce a podávame horúce s pitou, alebo upečenou kaftou pitu plníme. Môžeme konzumovať s jogurtom, ochuteným soľou, citronovou šťavou a prelisovaným cesnakom.

Poznámka

Kafta je obľúbeným jedlom v Libanone, Palestíne, Jordánsku, v iných arabských zemiach, ale aj v Indii. Môže sa líšiť použitím pridaných korenín.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Kafta al tahina"

vložené: 01. 07. 2010 07:36:05  nahlásiť  reagovať
 

Dievčatká, dakujem Vám za bodíkysmajlik

vložené: 01. 07. 2010 07:30:55  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka, sezamová pasta Tahina, má sama o sebe nevýraznú mdlú chuť. Je vynikajúca v kombinácii s ostatnými ingredianciami, podtrhuje ich pikantnú chuť. Mne včera veľmi chutilo. Ja mám síce feferony v krvi, aj pre mňa to bolo trochu ostrésmajliksmajliksmajlik

vložené: 01. 07. 2010 07:26:37  nahlásiť  reagovať
 

Amálka, ak vyskúšaš, daj vedieť, ako Ti šmakovalo?smajliksmajlik

autor: Ivana79
vložené: 30. 06. 2010 18:25:59  nahlásiť  reagovať
 

Ibi,nebláznismajlikDnes zase toľko dobrých receptov,ja už ani nič nepíšem,len ukladámsmajlikCesnak,baklažán,rajčiny+mäso a ešte navyše pikantné...tak toto aj ja určite vyskúšamsmajlikA sezamová pasta bude asi tiež dosť aromatická,poznám iba olej.

autor: amalia
vložené: 30. 06. 2010 16:16:00  nahlásiť  reagovať
 

smajlikurcite to vyskusamsmajlik 1. bodik, ibolyasmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz