Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Slané pečivo | |
Čas prípravy: 1 hodina 45 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 2 bagety |
400 g hladkej múky Extra špeciál, 20 g droždia, 1 CL soli, 1 CL kryštáľového cukru, 3 PL slnečnicového oleja, 200 ml vlažnej vody
Do misy preosejeme múku. Pridáme soľ a premiešame. Do vytvorenej priehlbinky dáme kryštáľový cukor a rozmrvené droždie. Zalejeme trochou vlažnej vody, posypeme múkou a necháme vykysnúť. Do múky pridáme olej a s vlažnou vodou vypracujeme mäkké, pružné a nelepivé cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu. Cesto znovu prepracujeme a rozdelíme na dve rovnaké časti. Z každej vyformujeme podlhovastú bagetu, ktorú niekoľkokrát šikmo nakrojíme. Utierku pomúčime a položíme na ňu bagety, tak aby sa nedotýkali. Z oboch strán preložíme utierku do stredu a bagety prisunieme k sebe. Utierku nad bagetami necháme voľnejšiu, aby mohla bageta kysnúť do výšky a nie do šírky. Po 30-40 minútach odokryjeme utierku a bagety premiestnime na plech vystlaný pečiacim papierom. Pečieme v trúbe vyhriatej na 220 stupňov 15-20 minút do zlatožltej farby.
Zdroj: vlastný recept.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Skúšime to s mamou ,ale vyzerá to dobre
vyskusala som Vas receptik a bagetky su vynikajuce...jednu som spravila aj so slnecnicovymi semiackami a tiez mala skvelu chut...Pecivo a chlieb uz v obchode nekupim....vdaka za recept.
to skusim