Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Huby |
![]() |
Čas prípravy: 45 minút + príprava surovín + pečenie |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
500 g húb podľa vlastného výberu - ja som použila dubáky, 1 CL nastrúhanej cibule, 1 zväzok na jemno posekanej petržlenovej vňate, 200 g varenej údenej šunky /stehno/ pokrájanej na plátky, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml kyslej smotany, maslo, 100 g strúhaného údeného syra, šťava z 1 citrona, 2 PL hladkej múky, 200 ml studeného mlieka
Očistené huby pokrájame na malé kúsky a opečieme ich na masle. Huby osolíme a okoreníme. Pripravíme si bešamelovú omáčku z masla, múky a mlieka. Primiešame k nej kyslú smotanu a žltky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením. Zamiešame do nej citronovú šťavu, petržlenovú vňať a podusené huby. Zmes vlejeme do zapekacej nádoby, ktorú sme vymazali maslom. Na povrch pokladieme plátky šunky a hojne posypeme strúhaným údeným syrom. Zapečieme v trúbe vyhriatej na 180 stupňov 20 minút, kým sa syr nerozpustí a dostane zlatočervenú farbu. Podávame ako hlavný chod s dusenou ryžou alebo s pečivom a ľubovoľným šalátom.
Zdroj: Taliansky recept
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ibi věřím,že to bude pochutkahřiby u nás zatím nerostou a s žampiónami to nebude mít tu správnou lesní chuť
Evička, dakujem. A keby si len vedela, aké je to dobrúúúčké
+1zpomal s těmi recepty s hřibami,já pak nevím který zkusit dřív