Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Čas prípravy: 30 minut | |
Počet porcií (kusov): 4 |
500 g dozretych masitych paradajok, 1 vacsia cibula, 100 ml slahackovej smotany, 1 zltok, 1 strucik cesnaku, 500 ml slepacieho vyvaru, 10 g masla, 1 vetvicka tymianu, 1/2 lyzicky cukru, biele korenie, sol
cibulu pokrajame nahrubo, paradaky osupeme, duzinu pokrajame, stavu spolu s vnutrom paradojok pretlacime cez sito, cesnak prelisujeme. do hrnca dame maslo (nie margarin) s cibulou, dusime asi 1 minutu, zalejeme 5 cl vody a nechame bublat asi 10-15 minut (cibula musi zostat biela). pridame paradajky aj s prelisovanou stavou, cesnak, tymian a cukor a asi 10 minut dusime. zalejeme vyvarom (moze byt aj z kocky)a nechame zovriet. po 3 minutach varu vyberieme von tymian a polievku rozmixujeme ponornym mixerom. podla chuti osolime a okorenime. v misticke rozslahame 1 zltok so smotanou a na slabom plameni miesame, kym polievka nezhustne.
na tanieri mozeme ozdobit smotanou.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
dakujem, mili, polievku mozes jest aj studenu, je este lepsiaa je taka husta (veloute), ze ju vlastne asi naozaj mozes pouzit aj ako omacku
fiiiha..ja som sa nestretla s paradajkovou omackou kam ide smotana....a so zivymi paradajkami....teeda klobuk dolu
dakujem, ivanka
Amalia,rajčinová polievka je asi moje najoblúbenejšie jedlo,nedávno som bola chorá a nič som nemohla jesť asi 5 dní a prvé čo bolo,som si ju uvarila.Mama so smotanou nikdy nerobila ale ja už som to skúšala a je výborná aj takA ešte z čerstvých rajčín..mňamDávam bod