Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Mleté mäso | |
Čas prípravy: 30 minút + príprava + 90 minút varenie | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka |
1000 g zomletého vykosteného bôčika, 5 vajec, 5 strúčikov prelisovaného cesnaku, 100 g vykôstkovaných čiernych olív, 1 CL mletého čierneho korenia, 1 CL sladkej mletej čiernej papriky, 1 CL vegety, 1 CL morskej soli, 1 PL olivového oleja, 1 rukáv na tlačenku, voda, potravinársky motúz
Do mletého mäsa pridáme koreniny, vajcia, olej a posekané olivy. Dobre spracujeme a odložíme odstáť do chladničky. / najlepšie na noc/. Naplníme hmotou rukáv na tlačenku, oba konce dobre zaviažeme potravinárskym motúzom. Vložíme do vriacej vody a varíme pomalým varom 90 minút. Vyberieme na podnos a zaťažíme doštičkou,obraciame, aby mala mortadella pekný tvar. Po vychladnutí vložíme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky. Z mortadelly potom odstránime vrecko z tlačenky, pokrájame a podávame z rôznou zeleninou alebo so šalátmi. Kto chce, môže ešte obaliť v čerstvej posekanej bazalke. Vhodná ako nárez alebo ako studená večera.
Známy taliansky recept, ktorý sa v Taliansku vyrába v tvare šunky. Jej príprava sa dom od domu líši. Robí sa aj z kuracieho mäsa. Miesto olív možno pridať na hrubo tlčené zelené, čierne alebo farebné korenie a rôzne obaliť. Foto dodám.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.