Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Čas prípravy: 60 min + priprava |
Hovadzia svieckova vcelku, sol, 2 lyzice olivovy olej, 3 struciky cesnak, koriandrova vnat, 1 limetka, alebo citron, dve polievkove lyzice nasekany cerstvy dumbier (zazvor), feferonka, alebo chilli papricky, 5 hlaviciek jarna cibulka, 3 lyzice sojova omacka, salka kokosove mlieko.
Vhodnu panvicu rozpalime na sucho. Maso na suchej panvici opecieme zo vsetkych stran. Prelozime ho do pekacika. Polejeme ho olivovym olejom, sojovou omackou, potrieme rozotretym cesnakom, nasekanym dumbierom, vyzmykanou stavou z limety, alebo citrona a posekanym koriandrom. Prilozime cibulky, nakrajanu feferonku a nakoniec podlejeme kokosovym mliekom a dame piect do vyhriatej truby na cca 60 minut. ja som piekla prikryte pod alobalom.
Objavila som v obchode citronovu pastu...a pouzila som ju na potretie masa...uzasna vec to je...viem, ze na slovensku je to problem s takymto artiklom, tak to pisem, len ako taku zaujimavost.
Robila som to prvykrat a aj ked nie som fanusikom hovadzieho a uz vobec nie peceneho...toto chutilo fakt fantasticky.
Recept sprostredkovala dadalova kucharka, ale robili ho v TV *dve damy pri tele*
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
8 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Katy: skuste miesto kokosoveho mlieka napriklad rastlinnu slahacku od ramy. A ak mate kokosovu mucku (struhany kokos), tak plnu polievku lyzicu, nasucho oprazte do zlata na panvici. Kokos sa rozvonia...a ten kokos pridajte do pekacika. Este ma napadlo, ze nemusite pouzit vyslovene svieckovicu...vypytajte si od masiara dobre maso na pecenie, alebo pouzite maso, ktore by ste pouzila, keby ste robila svieckovu na smotane. Ja som uz prestala pouzivat svieckovicu.
Dá sa použiť niečo iné miesto kokosového mlieka, keď ho neviem zohnať??
Katy: no...robila som to pred 4 rokmi, uz si nepamatam, ale som presvedcena, ze ano. Ale ak pockate do vikendu, tak cez vikend to znovu uvarim a vlozim aj fotopostup, aby bolo jasne, ze ako to vsetko prebiehalo.
tá omáčka na makarónoch je z masa???
chutne,no piekla som vic ako 60min.cca + 30min viac...
mnam kdo umi, ten umi +8
Pejli sa nezapre, je to Jankina R. dcera s tym "smankote" Ale musim suhlasit so vsetkymi
To je nádhera, recept i fotky+
Krásná fotka. Vybušná, tvoje recepty jsou extratřída!
Krásný recepis - jak říkaj na českých - bodík letí. Miloš
šmankote!! To vypadá úžasně!! že tak na večer na to koukám a pak mám hlad boďka
Věřím, že to fantasticky chutná, vždyť to tak i vypadá a ta fotka, to je krása.
Milu,ta fotka je tak jedlá a papu ještě víc+1