Viac ako  4 000  receptov

Kohút na víne po burgundsky

Kohút na víne po burgundsky
nahoru
Kohút na víne po burgundsky Kohút na víne po burgundsky Kohút na víne po burgundsky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 6-8

Suroviny:

1 kohút o váhe 1800 g, 10 malých cibuliek, 80 g masla, 125 g údenej slaniny, 125 g šampionov, 6 šalotiek, 4 mladé mrkvy, 100 g údenej šunky, 1 vetvička tymiánu, 1 vetvička petržlenovej vňate, 1 bobkový list, 1 strúčik cesnaku, 30 g masla, 6 cl pálenky fine bourgogne, Buquet garni, 1 l červeného burgundského vína,
na žmolenku 30 g masla spracovaného s 1 PL polohrubej múky na zahustenie pokrmu, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Kohúta rozporcujeme na kúsky, osolíme a okoreníme. Necháme odstáť. Na panvici opečieme na masle slaninu, pokrájanú na malé kocky s cibuľkou a plátkami šampionov. V malom hrnci si pripravíme Mirepoix /zmes na ochutenie omáčok/: Na rozpustenom masle opečieme na jemno pokrájanú cibuľu, šalotky, na malé kocky pokrájanú mrkvu a šunku. Pridáme vetvičku tymiánu, petržlenovej vňate, plátky cesnaku, bobkový list. Mierne osolíme. Ešte chvíľu spolu dusíme a potom vypneme. Porcie kohúta zvoľna opekáme na masle z oboch strán do zlata. Podlejeme pálenkou fine burgougne a necháme poloprikryté dusiť 20 minút. Potom pridáme mirepoix a necháme trocha vyvariť. Zalejeme celou fľašou burgundského vína a necháme 30 minút bublať sotva znateľným varom za pridania bouquet garni a predtým podusených šampionov, cibuliek a opečenej slaninky. Dusíme, kým kohút nezmäkne. Zahustíme žmolenku z masla a múky. Podávame horúce s dusenou ryžou a šalátom podľa vlastného výberu.

Poznámka

Zdroj: francúzsky recept - varila som podľa televízie, kde varil francúzsky šéfkuchár. Bouquet garni je kytička, ktorú si pripravujú francúzske gazdinky zviazaním vetvičky tymiánu, petržlenovej vňate, bobkového listu a strúčika cesnaku.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Kohút na víne po burgundsky"

autor: Ivana Ch
vložené: 30. 08. 2010 06:05:57  nahlásiť  reagovať
 

No kohouta nemám, ale brzy mít budu(až dorostou), tak hned to vyzkouším.

autor: michsamant
vložené: 05. 07. 2010 16:41:25  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Ivana79
vložené: 05. 07. 2010 10:56:11  nahlásiť  reagovať
 

Ibi,tento recept poznám,robila som ho pred pár rokmi pre viac ľudí na oslavu podľa "medzinárodnej kuchárky" a bolo to výborné,síce som nemala kohúta,ale kura,ale aj tak supersmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz