Viac ako  4 000  receptov

Usal

Usal
nahoru
Usal
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Strukoviny

Suroviny:

1 maly hrncek suseneho hrasku (bieleho alebo zeleneho)
1 maly hrncek = 2dcl
1 lyzicka hnedeho horcicneho semienka
na spicku noza Asafoetida
olej
asi 7ks kari listkov
1/2 lyzicky rasce
1/2 lyzicky mleteho chilli korenia
1/2 lyzicky mleteho koriandru
sol
voda

na pastu:
2dcl hrncke struhaneho cerstveho kokosu
1/2 lyzicky rimskeho kminu
2 zelene chilli papricky (tie som vynechala, aby to mohla jest aj moja starsia dcera)
1 lyzicka Garam masala
hrst koriandrovej vnate
50ml vody z kokosoveho orecha

Postup

Kokosovy orech rozbijeme a vodu z neho zachytime do pohara, odlozime. Do mixera dame nastruhanu duzinu z kokosoveho orecha, hrst koriandrovej vnate, rimsky kmin, chilli papricky, garam masala a vodu z kokosoveho orecha. Vsetko rozmixujeme na pastu.

Suseny hrach (alebo cicer), ktory sme si na noc namocili do vody rano uvarime do makka. Varim ho v tlakovom hrnci. Naklicene susene mungo sa nemusi predvarat.

Vo woku zohrejeme olej. Pridame asafoetida, horcicne semienko a rascu a pockame, kym horcicne semienko nepraskne.

Pridame uvareny a scedeny hrasok, malicko vody, v ktorej sme hrasok varili, sol, mlety koriander, mlete chilli korenie a kari listky. Dobre premiesame a 5 minut varime na slabom ohni.

Pridame kokosovu pastu a premiesame. Varime na slabom ohni dalsich 5 minut. Zmes musi byt husta, bez tekutiny.

Poznámka

Je to pochutka pochadzajuca zo statu Maharashtra. Robi sa z fazuliek mungo, hrasku a niekedy aj ciceru. Obycajne sa strukovina necha naklicit a restuje sa na cibulke a koreni. Ponukam taku jednoduchsiu verziu bez naklicenej strukoviny a cibule. Podavame s pecivom Pav alebo Chapati plackami.

http://akochutimasala.blogspot.in/2010/07/usal.htm...

Autor Autor: (Michaela Samant)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Usal"

autor: michsamant
vložené: 06. 07. 2010 15:54:18  nahlásiť  reagovať
 

Ano Evicka, cerstvy kokosovy orech. Pozri tu som nafotila ako sa struha taky orech, ale tusim si to uz aj citala http://ssalonis.blogspot.com/2010/04/kokosovy-orec...

autor: eva hubova
vložené: 06. 07. 2010 15:51:05  nahlásiť  reagovať
 

zajímavý receptsmajlik+1Miško,ten čerstvý kokos jsi měla z rozbitého kokosového ořechusmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz