Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pre zaciatocnikov | |
Čas prípravy: 3 min + priprava |
zemiaky, sol, olej
Cele zemiaky v supke uvarime v slanej vode, ako ked varime na zemiakovy salat. Solou nesetrime, v primorskych krajinach varia taketo zemiaky v morskej vode. Po uvareni ich nechame vychladnut. Panvicu s olejom rozohrejeme, zemiaky osupeme a na olej ich pretlacame cez okruhle pretlacatko, ktore pouzivame aj pri pretlacani zemiakov na salat. Zemiaciky opecieme zo vsetkych stran. Su opecene omnoho rychlejsie ako klasicke hranolky zo surovych zemiakov
Ja si zemiaky uvarim, necham vychladnut a vlozim do chladnicky, kde mi vydrzia aj tyzden a mam ich stale po ruke pre pripad potreby.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
já som úplny amatér, úplný začiatočník..takže potrebujem vedieť, koľko minút treba variť vo vode tie zemiaky ??
Dobrý nápad,nám dělával děda pečené brambory jako plátky a o to jsme se vždy praly jako děti.+1
dělávám podobně+2
Geniálne veci sú vždy jednoduché!
+