Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Strukoviny | |
Čas prípravy: 12 h + 1 1/2 h + 15 min + 20 min + 10 min |
500 g sucheho ciceru, 1 cibula, 5 strucikov cesnaku, 1 lyzicka mleteho koriandru, 2 pl petrzlenovej vnate, 1 pl koriandrovej vnate, 1 pl sody bikarbony, 1 lyzicka rimskeho kminu, 1/4 lyzicky cayenskeho korenia, sol, olej na vyprazanie
cicer s 1 pl sody bikarbony namocime na noc do vody. na druhy den cicer niekolkokrat premyjeme v studenej vode (snazime sa zliat co najviac supiek) a varime v studenej vode asi 1 1/2 hodiny (nesolime). scedime a rozmixujeme s cibulou a cesnakom. primiesame korenie, posekanu petrzlenovu a koriandrovu vnat, osolime podla chuti a dobre premiesame. z hmoty spravime gulky, trosku ich splostime, poukladame na podnos a vlozime na 20 minut do mraznicky.
v hlbokej panvici rozohrejeme olej a falafel vyprazime po oboch stranach dozlatista. dame odsat tuk na papierovu utierku.
falafel mozeme podavat teply aj studeny s baklazanmi, s bielym jogurtom, so salatom... podla chuti.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
amalia ja som ho v bystrici prisaham hladala vsade pod vsetkymi menami na svete ktore cumin ma...a nic....teraz som tu v ba, tak sa po nom pozriem aj tu
milik, cumin na slovensku kupis pod nazvom rimsky kmin, nemusis si ho uz nosit z nemecka ja som tiez nosila koreniny z francuzska, ale teraz to uz nie je problem, takmer vsetko uz dostat aj u nas.
jasneeee amalia...cumin....nesla som si spomenut ako sa vola tym druhym menom...btw cumin na slovensku je nezohnatelny...nechapem preco....ja si ho nosim z nemecka sem,...to je paradox, lebo vo vseobecnosti je to naopak...slovenske koreniny nosim tam...btw..zmizol v nemecku napr... skoricovy vanilkovy cukor
btw..ibolyka...vdaka za opis, ale cumin poznam velmi dobre, pouzivam ho, len som si nesla a nesla spomenut na jeho meno
Amálii, ja som si to všimla, tak podrobnejšie som to rozpísala pre Milenku. Dakujem za privítanie
ahoj, ibolya, tesim sa, ze si naspat sak som ku cuminu pridala aj ine vonacky
rímsky kmín je v podstate čierny kmín /rasca/. Je to veľmi aromatické korenie a pridáva sa len v malých množstvách spolu s inými orientálnymi koreninami. Je známy v štátoch severnej Afriky, v arabskom svete, Grécku, Turecku, v krajinách stredomoria, blízkeho východu, Izraeli, ale aj v Indii, Thajsku... Používa sa na korenenie jahňacieho a hovädzieho, ale aj kuracieho mäsa a rýb. Tiež sa ním korenia strukoviny a jedlá z nich. Používa sa pri príprave šalátov, omáčok... Nepoužíva sa však solo, pretože je to aromatické korenie ostrejšej chuti.
ahoj, milik, uz si v ba? rimsky kmin je cumin
neviem si spomenut co je rimsky kmin..
Evicka cicer=cizrna. bodka za recept, cicer je vyborna strukovina
Jak se tak na tu fotku dívám,cicer to je nějaký hrách,že.