Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 40 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
600 g bravčového orecha pokrájaného na 4 pláty, 400 g karfiolu rozdeleného na 1/4, 4 plátky smotanového syra, soľ, čierne mleté korenie, olej
Rezne z bravčového orecha po obvode narežeme a na tenko naklepeme. Naklepané rezne osolíme a okoreníme. Karfiol uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Rezne prudko opečieme na rozpálenom oleji po oboch stranách. Dáme ich do plytkej zapekacej misy. Položíme na ne karfiol, ktorý prikryjeme plátkom syra. Zapečieme v trúbe. Podávame s petržlenovými zemiakmi alebo zemiakovou kašou a s paradajkovým alebo paprikovýn šalátom.
Zdroj: časopis Slovenka 1973
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Maris, nie je to môj recept. Len som chcela zachovať na Slovensku vžitú tradíciu, ako bol zverejnený v časopise Slovenka. Rozmýšľala som o tom, je to názov jedla. Nie je reč o samotnej Madame du Barry, ale o jedle, ktoré pre ňu pripravil kráľov kuchár. Co sa týka pravopisu, súhlasím s Tebou Maris.
Ibi, jak myslíš, je to Tvůj recept. Já to tak, jak píšeš, neznám
Maris, viem, že máš pravdu. Správne sa píše: "Madame du Barry". Ja som však tento recept prevzala z časopisu Slovenka, čo som aj uviedla. Pod názvom Dubary je však uvádzaný aj na jedálnych lístkoch známych reštaurácií. Preto som sa rozhodla po starostlivom zvážení uvedený názov ponechať.
Zajímavý recept, jen bych chtěla trochu poopravit název - píše se "du Barry"
Teda,Ibi ty sa vyznáš,mäso s karfiolom som ešte nejedla,môže to byť zaujímavéMňa varenie baví od malička,tak som to asi niekde čítalaMám uložené
Miška, dakujem. Ano vyzerá veľmi dobre a je aj veľmi chutné
Ivanka, nemýliš sa. Je to francúzske jedlo. Madame Dubary bola známou milenkou francúzskeho kráľa Ludovíta XV.-teho v 18. storočí. Mala veľmi rada karfiol a kráľov kuchár pripravil toto jedlo pre ňu. Zachovalo sa až podnes a je veľmi obľúbené aj mimo Francúzska.
Ibi, chvalim!! Jednoduchy recept,ale vyzera to ohromne dobre.
Ibi,vidím že dnes to u teba vyhral karfiol,ja som tiež mala ešte kúsok doma,tak som ho len tak surový nakrájala a urobila taký "zbytkový" šalát,trochu papriky,cibule,hlávkového šalátu a uhorkuTen názov Dubary je mi známy,myslím že je to tiež nejaké francúzske jedlo,alebo to znamená karfiol po franc.ale možno sa mýlimAj polievka super,dávam bod