Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Ostatné | |
Čas prípravy: 10 minút | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka |
1. variant - rovnaký diel sušenej bazalky, mletého koriandru, sušenej majoránky, sušeného kôpru - , 1-2% sladkej mletej červenej papriky z celkového množstva korenín, 0,1% šafránu 2. variant: rovnaký diel pískavice gréckej, sušeného koriandru, sušeného kôpru, sušenej petržlenovej vňate, sušenej bazalky, sušenej saturejky, sušenej máty, bobkového listu, sušenej majoránky, 2% sladkej mletej červenej papriky, 0,1% šafránu
Všetky koreniny zmiešame a utlčieme v mažiari alebo pomelieme. 1. variant je typický pre Rusko a Kaukaz. 2. variant je typický pre Gruzínsko. Používa sa na korenenie mäsa - napr. jahňaciny a hydiny. Ochucujú sa ním šaláty, zelenina, šašliky... Je základom pre dalšiu koreniacu zmes - Adžika. Každá gazdinka si svoju zmes pripravuje sama, teda môže sa dom od domu líšiť. Skladuje sa na tmavom mieste vo vzduchotesných nádobkách.
Zdroj: recept som našla na IT. Dostať kúpiť hotové v špecializovaných obchodoch s koreninami.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
ahá, už vím , jen snad nebudu počítat %, ale recept se mi moc líbí