Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá | |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
2 veľké baklažány, 3 veľké cibule, 6 zelených nepálivých paprík, 1 hlavička olúpaného cesnaku, 4 veľké mrkvy, 4 veľké paradajky, 2 PL Adžiky, vinný ocot, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej
Baklažán nakrájame na plátky, osolíme a necháme ho 2-4 hodiny vypotiť. Opláchneme, osušíme utierkou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Dáme ich odkvapkať na savý papier. Na oleji v pekáči orestujeme postrúhanú mrkvu s cibuľou do zlata. Pridáme papriky, pokrájané na prúžky s plátkami cesnaku a krúžky orestovaného baklažánu. Primiešame Adžiku, soľ, mleté čierne korenie a spolu podusíme. Dochutíme octom. Paradajky pokrájame na silnejšie plátky a prikryjeme nimi zeleninu. Celé zapekáme v trúbe, kým sa paradajky nerozpečú a zmäkne aj ostatná zelenina. Podávame horúce so zemiakmi ako samostatné jedlo. Najlepšie je rozležané na 2. deň. Tiež možno podávať studené ako pikantný šalát s pečivom.
Zdroj: recept som našla na IT. Je to známe gruzínske jedlo.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
tomas_fashion: tomas...v recepte sa pise, ze z gruzinska
Zaujímavé! Odkiaľ pochádza ten recept?
http://www.myprivateboutique.sk/
Myslím že něco takového jsme jedli ve Tbilisi, a dost nám to chutnalo.