Viac ako  4 000  receptov

Adžabsandal

Adžabsandal
nahoru
Adžabsandal Adžabsandal Adžabsandal
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zeleninové jedlá
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

2 veľké baklažány, 3 veľké cibule, 6 zelených nepálivých paprík, 1 hlavička olúpaného cesnaku, 4 veľké mrkvy, 4 veľké paradajky, 2 PL Adžiky, vinný ocot, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej

Postup

Baklažán nakrájame na plátky, osolíme a necháme ho 2-4 hodiny vypotiť. Opláchneme, osušíme utierkou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Dáme ich odkvapkať na savý papier. Na oleji v pekáči orestujeme postrúhanú mrkvu s cibuľou do zlata. Pridáme papriky, pokrájané na prúžky s plátkami cesnaku a krúžky orestovaného baklažánu. Primiešame Adžiku, soľ, mleté čierne korenie a spolu podusíme. Dochutíme octom. Paradajky pokrájame na silnejšie plátky a prikryjeme nimi zeleninu. Celé zapekáme v trúbe, kým sa paradajky nerozpečú a zmäkne aj ostatná zelenina. Podávame horúce so zemiakmi ako samostatné jedlo. Najlepšie je rozležané na 2. deň. Tiež možno podávať studené ako pikantný šalát s pečivom.

Poznámka

Zdroj: recept som našla na IT. Je to známe gruzínske jedlo.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Adžabsandal"

autor: vybusna
vložené: 14. 12. 2011 09:47:20  nahlásiť  reagovať
 

tomas_fashion: tomas...v recepte sa pise, ze z gruzinska

vložené: 14. 12. 2011 04:51:22  nahlásiť  reagovať
 

Zaujímavé! Odkiaľ pochádza ten recept?

http://www.myprivateboutique.sk/

autor: Ivana Ch
vložené: 06. 09. 2010 04:34:30  nahlásiť  reagovať
 

Myslím že něco takového jsme jedli ve Tbilisi, a dost nám to chutnalo.smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz