![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
![]() |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 6-8 |
1500 g kohúta alebo kuraťa, tradične rozseknutých na 17 dielov, 2 CL soli, čerstvo mleté čierne korenie, 1 CL sladkej mletej červenej papriky, 3 PL masla, 3 veľké cibule, 4 veľké strúčiky cesnaku, 6 PL posekanej petržlenovej vňate, 4 zrelé olúpané paradajky, 1 citron, 4 bobkové listy, 125 ml suchého bieleho vína Bylinky na posypanie: bazalka, koriander, kôpor, adžika
Zmiešame soľ, mleté čierne korenie a papriku. V zmesi obalíme kura. Na panvici rozohrejeme maslo a opečieme kura. Do vymazaného pekáča dáme na dno polovicu posekanej cibule a na ňu položíme v jednej vrstve opečené porcie kuraťa, ktoré prikryjeme druhou polovicou cibule. Posypeme plátkami cesnaku. Pridáme plátky citronu a posypeme petržlenovou vňaťou. Zastrčíme bobkové listy a pokryjeme plátkami paradajok a pridáme aj paradajkovú šťavu. Zalejeme vínom. Prikryté pečieme v trúbe vyhriatej na 180 stupňov 30-45 minút, až je mäso mäkké a takmer odpadáva od kosti. Pridáme 1 PL Adžiky a posypeme zmesou byliniek. Necháme ešte 10 minút tianúť, aby sa prepojili chute. Necháme vychladnúť a odložíme do druhého dňa do chladničky. Pred podávaním zohrejeme a podávame s ryžou.
Recept pochádza z Gruzínska.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
6 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Amalii, dakujem za bodík. Je to naozaj symfonia chutí. Najlepšie je to na odležané na druhý deň. Budeš spokojná Ty, aj dcéra.
sislik, dakujem za bodík a vitaj medzi nami
5. bod
na 17 dielov sa mi to asi nepodari, ale prisady su velmi slubne, musi to byt koncert chuti
ukladam k oblubenym (dcera tiez) a posielam $. bodik
Miška a Simonka, dakujem za bodíky Dnes som jedla tú dobrotu druhý deň po odležaní - dievčence, jednoducho neskutočná mlsota. Ešte teraz sa oblizujem až za ušami, hoci k vôli horúčave som ju konzumovala za studena...
Velmi zajímavá kombinace,to musí být dobrota.+1
urcite mlska a aj pekne nafotene