Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy s ovocím, bublaniny |
300g polohruba muka, 200g cukor, 5 vajec, 250g hera (ja som dala maslo, vzdy pouzivam iracionalne pri peceni a vareni len maslo), dobry stamperlik rum, mlieko na zriedenie (povedzme 50 ml), 1 balicek prasok do peciva, asi 700g ovocie, maslo na vymazanie plechu, kokos navysypanie
Rozpustim maslo a necham ho vychladnut. Vajcia rozdelim na zltky a bielka. Vychladnute rozpustene maslo vymiesam s cukrom a pridam zltky..slaham kym bielka nezbeleju a nenaberu na objeme, pomaly prislahavame rum. Prisypeme preosiatu muku s praskom do peciva a vymiesame, prilievame mlieko, tak aby bola masa nariedena. Vyslahame bielka na tuhy sneh a opatrne ich premiesame so zltkovou masou. Plech vytrieme maslom a vysypeme kokosom..vylejeme cesto a nakoniec na cesto pokladieme ciste a odkvapkane ovocie. Upecieme v teplej trube. Po vychladnuti posypeme praskovym cukrom.
V povodnom recepte sa pisalo, ze maslo sa nemalo rozpustat, ale sa malo vyslahat s cukrom a do takeho vyslahaneho pridat zltky....nevedela som ci som to pochpila spravne, lebo mi to pripadalo, ako keby som isla slahat krem..no a kym mi odpovedali v diskusii na otazku, ci je to spravne, som uz musela zacat piect, tak som to vyriesila po svojom, ze som to maslo rozpustila.
ja som tentokrat ako ovocie dala visne a cervene ribezle a mozem povedat, ze je to podla mna uplne najlepsie kombinacia ovocia na bublaniny.
tento recept na cz topkach uverejnila stakul
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+6
+3
Kde sú tie časy, keď som nevedela, čo s višňami...dnes by som si tvoju bublaninu dala s radosťou...+
visne a cervene ribezle su skvela kombinacia a este to aj vyborne vyzera +1