Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Slané pečivo | |
Čas prípravy: 20 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 1 plech |
400 g hladkej múky, 20 g droždia, 3 PL olivového oleja, 1 CL soli, 1 CL kryštáľového cukru, šampiony, 1/2 červenej kápie, 1/2 žltej kápie, soľ, mleté čierne korenie, 1 stredne veľká cibuľa, 2 veľké strúčiky cesnaku, pálivý kečup, vlažná voda, strúhaný syr Grana Padana
Do misy preosejeme múku a premiešame so soľou. Do priehlbinky v múke dáme kryštáľový cukor a rozmrvíme droždie, ktoré zalejeme vlažnou vodou. Po vykysnutí kvásku pridáme olej a zarobíme vláčne, pružné a mäkšie cesto, ktoré necháme na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu. Cesto roztlačíme rukou na plech vystlaný pečiacim papierom. Potrieme kečupom a pokladieme na mesiačiky nakrájanou cibuľou, plátkami cesnaku, plátkami šampionov a na kocky pokrájanou paprikou. Posolíme a pokoreníme. Bohate na celú pizzu nastrúhame syr. Pečieme v trúbe vyhriatej na 220 stupňov 10-12 minút. Nakrájame na obdlžníky a podávame.
Zdroj: vlastný recept.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Simonka, ano je to bohatá pizza a rýchla večera. Je dobrá aj za studena
Tak to je bohatá pizza tu si ukládám a vyzkouším.+1
Osmma, dakujem.
Bohovské +1