Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Slané pečivo | |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka |
500 g hladkej múky Extra špeciál, 30 g čerstvého droždia, 1 CL kryštáľového cukru, 1 CL soli, 250-300 ml vlažnej vody, 3 PL slnečnicového oleja, olej na potretie žemlí
Do misy preosejeme múku a premiešame ju so soľou. Do priehlbinky v múke pridáme kryštáľový cukor a rozmrvíme droždie. Zalejeme trochou vlažnej vody a necháme kvások na teple dobre vykysnúť. Pridáme olej a s vlažnou vodou vypracujeme mäkké, pružné, nelepivé cesto. Necháme na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu. Znovu prepracujeme. Z cesta odoberáme kúsky, ktoré vytvarujeme do guliek a sploštíme rukou. Ukladáme na plech vystlaný pečiacim papierom a necháme znovu podkysnúť. Potrieme olejom a pečieme v trúbe vyhriatej na 220 stupňov 12-15 minút.
Zdroj: vlastný recept. Podávame ako prílohu k polievkam a šalátom. Môžeme ich plniť salámom, maslom, vajíčkami, nátierkami, syrom, šalátmi, zeleninou...
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Zdravim gazdinky :)
dakujem za recept, zemle vysli uzasne!
test
test
Viki vitaj vo svete dospelých si šikulka keď si nabrala odvahu upiecť si vlastnoručne pečivko,niekedy sa musia rodičia odhodlať k takémuto kroku aby ich ratolesti vedeli oceniť ich prácu a snahu čo robia pre svoje deti
Ahojte :) mam 21 rokov a rodicia ma nechali samu doma nemam uz co jest :D chvalabohu ze existuje internet a taketo super recepty :) zemle su spravene ...chutnaju skvelo :) dakujem ze ste ma zachranila od hladu :D
Ibi díky moc.vyzkouším vypadá to moc lákavě.
ibolya, +4
Simonka, priemerne z jednej dávky je 15 kusov žemlí.
Janka, sú naozaj jednoduché a dobré. Robím si ich 2-3x do týždňa.
Ibolko,kolik prosím tě je tak kusů?Vypadají moc pěkně+1
No, zdá se mi to velmi jednoduché, žemličky vypadají moc dobře