Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 1h 20 min+príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
600 g bravčového mäsa na pečenie bez kosti - ja som použila vysoké pliecko, soľ, mleté čierne korenie, mlieko, maslo na opečenie mäsa, hrsť sušených hríbov
Hríby namočíme do teplej vody. Mäso osolíme a okoreníme. Maslo rozpustíme v pekáčiku a opečieme na ňom mäso zo všetkých strán. Potom mäso takmer celé zalejeme mliekom, zakryjeme pokrievkou a veľmi pomaly dusíme. V polovici dusenia pridáme scedené hríby a dusíme do zmäknutia. Ked je mäso mäkké, mlieko má byť zahustlé ako smotana a sfarbené do zlatožlta od šťavy z mäsa. Mäso vyberieme, nakrájame na plátky, ktoré polejeme omáčkou, zjemnenou hríbami. Podávame s ryžou.
Zdroj: taliansky recept. Mäso je mäkkučké, chutné a jemnučké, aj omáčka je veľmi lahodná.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ešte keby som mala tie hríby...Musím niekde zohnať a vyskúšať
Janka, dakujem. Je to skutočne úžasné a príprava je tak jednoduchá
Vypadá to úžasně!!
Amalii, naozaj je to skvelá a jemná mňamka. A príprava je maximálne jednoduchá. Dakujem za bodík
zase mnamka, ibolya, take nieco varila mamka, bolo to skvele,vonave a jemne maskolen si nie som ista, ci donho nedavala aj trosku sladkej papriky... ten bodik ti rozhodne patri